Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
 • Tre personer cyklar längst med en grusväg på Sydkoster. Vägen kantas av frodiga ängar med högt gräs och vildblommor.

  Fotograf: G Assner

 • Ett glatt barn badar i havet med ett cyklop.

  Fotograf: Åsa Massleberg

 • Skärgårdsvy med Kosterbåten

  Fotograf: Åsa Dahlgren

 • Fotograf: G Assner

 • I förgrunden syns vass och högt gräs, I bakgrunden syns två personer som promenerar längst en strand på Sydkoster.

  Fotograf: Roger Borgelid

Sommarupplevelser

Strömstad & Kosterhavet inbjuder till minnesvärda upplevelser. Vi erbjuder havet med Västkustens saltaste vatten, en hänförande skärgård och en mycket varierande natur med havets, kustens och inlandsfjällen spännande miljöer.

En person införd en gul tröja står på en klippa framför en gammal, grå sjöbod på Sydkoster. Havet ligger blankt och solen är på väg att gå ned.

Fotograf: Roger Borgelid

Naturnära aktiviteter

Skärgården och den omväxlande naturen ger goda möjligheter till ett rikt friluftsliv, familjeäventyr och rekreation på egna smultronställen. Fiska makrill, åka ut på sälsafari, svinga en golfklubba, vandra och cykla på Kosteröarna, paddla kajak eller bara njut av vad västerhavet skänker. För den äventyrslystne finns det utmärkta dykvatten och iordningställda snorkelleder för den som är nyfiken på livet under ytan. Runt om Strömstad finns oändligt många ställen att ströva och vandra på. Många av öarna i skärgården är dessutom naturreservat som inbjuder till fina upptäcktsfärder och flera når du enkelt med bil.

Se utbud här

 • En person som snorklar.

  Fotograf: A Tysklind

 • Fyra barn har grävt ner sig i sanden och endast deras huvud syns.

  Fotograf: Åsa Massleberg

 • Näckrosdam på ön Ramsö

  Fotograf: Åsa Massleberg

 • Träskylt som visar vägen till strand med snorkelled på ön Saltö

  Fotograf: Anders Tysklind

Sola, bada och umgås på solvarma klippor

Västkusten när den är som bäst! Från Strömstad hamn kan du åka båt till många populära badöar, som Kosteröarna, Styrsö, Öddö, Furholmen, Nord Långö samt Ramsö. Andra fina badplatser är Capri, Seläter samt Rossö och Saltö. Vill du ta ett dopp mitt i stan hittar du kallbadhuset, med hopptorn och en solbrygga.

Tips på badplatser hittar du här

Snorkelupplevelser - undervattensled

Är du nyfiken på livet under ytan så kan vi rekommendera Kosterhavets snorkelleder, en undervattensled med informationsskyltar. Läs mer på Kosterhavets hemsida

Skärgårdsbåtar

Upptäck vår fantastiska skärgård med att ta en båttur, besök Alaska - sten och blomsterträdgård på Nord Långö, följ med på sälsafari med besök på Sveriges västligaste fyrplats Ursholmen, fiska makrill eller boka en TEMA-kryssning med både underhållning och middag.
Selin Carter
Kust Event

För hela familjen

Det finns massor av roliga saker att fylla dagarna med och bara läget vid havet bjuder på spännande upplevelser för den aktiva barnfamiljen. Upptäck livet under ytan, spela äventyrsgolf, häng med på sälspaning, besök lekland och äventyrsland eller se de senaste filmerna på bio. 

Tips på familjeaktiviteter 

Fotograf: Alisia Ring

Sevärdheter i Strömstad

Stadskärnan är en sevärdhet i sig med välbevarade byggnader, fina promenadstråk, en hamn som sjuder av liv och fina utsiktsplatser med utsikt över staden och skärgården. För den som vill utforska vår historia kan besöka Strömstad Museum, hänga med på stadsvandring eller ta båten ut till Alaska, en sten- och blomsterträdgård på Nord Långö. Vi rekommenderar även ett besök till Blomsholm fornminnesområde av riksintresse. Här kan du bland annat beskåda en av Sveriges största skeppssättning och några kilometer söderut finner du Skee kyrka som byggdes på 1100-talet.

Tips på sevärdheter hittar du här

Testa vår digitala stadsvandring

Entré till Nordby shoppingcenter

Fotograf: Nordby Shoppingcenter

Gränslös Shopping – butiker, shoppingcenter & service

Småstadscharm - med den stora stadens shoppingmöjligheter med butiker och köpcentrum. Det är lätt och trevligt att strosa längs Strömstads gator och butikerna ligger tätt. Här finns allt från trendiga klädaffärer, heminredning till frisörer och konstgallerier. Efter en shoppingrunda är det inte så dumt med en fika, eller varför inte en shoppinglunch på någon av stadens många restauranger. Fler shoppingmöjligheter finns i våra större köpcentra utanför stadskärnan. Nordby Shoppingcenter och Svinesund Handelsområde ligger knappt två mil från Strömstad, strax vid norska gränsen, och Gallerian Strömstad hittar du på Oslovägen vid norra infarten till Strömstad.

Färgglada sjöbodar med ankrade småbåtar vid bryggorna på Nordkoster.

Fotograf: Åsa Dahlgren

Kosteröarna – mysigt & pittoreskt

Utanför Strömstad mot väster ligger de natursköna Kosteröarna. Det är Sveriges mest västliga öar med en bofast befolkning, ca 300 personer är bofasta här. Öarna består av Nord- och Sydkoster. bästa sättet att utforska öarna är till fots eller på cykel. Avstånden är behagligt korta och du kommer att upptäcka att det är aldrig långt till bad, sevärdheter och småhamnar med varierat serviceutbud. Du kan besöka öarna alla dagar under hela året, Kosterbåten har dagliga avgångar från norra hamnen i Strömstad. 

På Kosteröarna kan du uppleva en rik och varierad natur – från ljunghedar och vidsträckta klapperstensfält på Nordkoster till Sydkosters lummigare landskap med lövskog, blomsterrika torrängar och inbjudande stränder. Kosteröarnas naturreservat omges av Sveriges mest artrika havsområde, Kosterhavets nationalpark.
Ingenstans i Sverige finns en lika stor variation av badplatser på en sådan liten yta som på Kosteröarna. Här hittar man både härliga sandstränder, små skyddade vikar och solvärmda blanka klippor. Var man är befinner sig på öarna har man alltid gångavstånd till någon av badplatserna.

Ladda ner naturreservatsfolder med karta och utmärkta vandringsleder.

Mer om Kosteröarna

Evenemang

Evenemangen och festivalerna avlöser varandra under hela året, missa inte årliga Winter Word Festival, Strömstads Festivalen och Räkans dag för att nämna en trevliga arrangemang. Sommartid fylls Strömstads Kyrka av gammal som ung när sommarmusiken drar igång. Flera restauranger och nöjeskrogar bjuder på livemusik med kända artister och spelningar med lokala trubadurer.

Se event här

Se och Göra

Upplevelser till havs