({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Gästhamn med fiskebåtar

Vår i Strömstad stad

Bästa tipsen du inte vill missa!

Stadslivet lockar med möjligheter till upplevelser och Strömstad är en mysig stad att promenare runt i. Den trivsamma och historiskt intressanta stadskärnan med vackra byggnader, kulturutbud och sevärdheter bidrar dessutom till en perfekt plats för dig som vill uppleva havsnära stad. Passa gärna på att shoppa, äta och fika något gott när du besöker oss!

1. Stadspromenad på egen hand

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Strosa längs Strandpromenaden, Laholmsparken, Plagen och Oscarsplatsen är platser vackert belägna längs med promenaden med utkik över Södra hamnen (gästhamnen) och havet. Längs med promenaden passerar du även flera vackra historiska byggnader. 

Gå gärna en digital stadstur på egen hand och upptäck centrala Strömstad, historiska platser och byggnader, kolla in väggmålningar och offentlig utomhuskonst.

2. Shopping

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Utforska stadens shoppingmöjligheter! Det är lätt och trevligt att strosa längs Strömstads gator och butikerna ligger tätt.
Fler shoppingmöjligheter finns i Strömstads Shoppingcenter på Oslovägen vid norra infarten till Strömstad.

3. Mat & Fika

Fotograf: Ulf Svane

Lunch, snabbmat eller a la carte? Restauranger i Strömstad erbjuder något för alla, allt från smaker från Skärgården till Asien och är du sugen på stenungsbakad bröd eller välsmakande bakverk så besök gärna ett av våra konditorier. 
Här hittar du ett urval restauranger och caféer.

4. Kallbad

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Tisdag, torsdag och söndagar kan du njuta av ett uppfriskand bastubad i centrala Strömstad, besök Kallbadhuset på Laholmen. Avvikande tider påskhelg!

För kallbadare så kan man även ta ett vinterbad ute på Skurveskär i södra hamnen. Här finns en stege ner i vattnet, glöm inte att ta med badtofflor eller ullstrumpor för att inte fastna på stegen. 

5. Strömstad Museum - ta del av lokalhistoria

Strömstads museum med fokus på lokalhistoria och ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. De har öppet året runt, mer information och öppettider hittar du här. 

6. Spa & Relax

Fotograf: Petra Björstad

Strömstad hade sin glansperiod som kurort under första halvan av 1800-talet. Idag kan du bland annat boka in spabehandlingar och välbefinande träningar som yoga. Läs mer här.  

7. Utsiktsplats

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Bästa utsikten över Strömstads hustak, hamninloppet och omgivande skärgården hittar du uppe vid Korpeberget

8. Inomhusaktiviteter

Fotograf: Strömstad Badhus

Strömstad foodcourt Bowling kan ni spela bowling, dart, shuffleboard, biljard och arkadspel och se senaste filmerna på Biograf Park.

Strömstad badanstalt, simhallen är unik med saltvatten! Badhuset ligger mitt i centrum med en enorm utsikt över inloppet till Strömstads gästhamn.