({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vinterstaden Strömstad

Bästa tipsen du inte vill missa!

Stadslivet lockar med möjligheter till upplevelser och Strömstad är en mysig stad att promenare runt i. Den trivsamma och historiskt intressanta stadskärnan med vackra byggnader, kulturutbud och sevärdheter bidrar dessutom till en perfekt plats för dig som vill uppleva havsnära stad. Passa gärna på att shoppa, äta och fika något gott när du besöker oss!

Upplev mer av Strömstad i vinter

1. Stadspromenad

Strosa längs Strandpromenaden, Laholmsparken, Plagen och Oscarsplatsen är platser vackert belägna längs med promenaden med utkik över Södra hamnen (gästhamnen) och havet. Längs med promenaden passerar du även flera vackra historiska byggnader. Ladda ner stadsturkarta här. 

Ta en sväng till Bukten, den äldsta delen av Strömstad kullerstensgata och fortsätt gärna ut till Torskolmen, här kan du spana in fiskebåtar och en utomhusutställning om fiskets historia. Gå gärna en digital stadstur på egen hand och upptäck centrala Strömstad och offentlig utomhuskonst.

Hälsans stig, en 7 km promenadslinga där du passerar flera historiska byggnader och platser, så som Stadshuset, Lejonkällan, Jättegrytan, Strömsdalen med sina vackra planteringar, Friluftsmuseet Fiskartorpet, Kulturhuset Skagerack och anrika Badhuset. Ladda ner karta här.

Fotograf: Kristina Gillerstedt

2. Shopping

Utforska stadens shoppingmöjligheter! Det är lätt och trevligt att strosa längs Strömstads gator och butikerna ligger tätt.
Fler shoppingmöjligheter finns i Strömstads Shoppingcenter på Oslovägen vid norra infarten till Strömstad.

3. Mat & Fika

Lunch, snabbmat eller a la carte? Restauranger i Strömstad erbjuder något för alla, allt från smaker från Skärgården till Asien och är du sugen på stenungsbakad bröd eller välsmakande bakverk så besök gärna ett av våra konditorier. 
Här hittar du ett urval restauranger och caféer.

Fotograf: Katrin Sjögren

4. Kallbad

Onsdag och söndagar i vinter kan du njuta av ett uppfriskand bastubad i centrala Strömstad, besök Kallbadhuset på Laholmen.  OBS! Tyvärr tillfälligt stängt på grund av ökad smittspridning. Håll dig uppdaterad på Strömstad badanstalt Facebooksida

För kallbadare så kan man även ta ett vinterbad ute på Skurveskär i södra hamnen. Här finns en stege ner i vattnet, glöm inte att ta med badtofflor eller ullstrumpor för att inte fastna på stegen. 

Fotograf: Kristina Gillerstedt

5. Strömstad Museum - ta del av lokalhistoria

Strömstads museum med fokus på lokalhistoria och ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. De har öppet året runt, mer information och öppettider hittar du här. 

6. Spa

Strömstad hade sin glansperiod som kurort under första halvan av 1800-talet. Idag kan du bland annat boka in spabehandlingar och välbefinande träningar som yoga. Läs mer här.  

Fotograf: Kristina Gillerstedt

7. Utsiktsplats

Bästa utsikten över Strömstads hustak, hamninloppet och omgivande skärgården hittar du uppe vid Korpeberget. Läs mer om Strömstads historia

Fotograf: Maria Knutsson

8. Skridskoåkning på Strömsvattnet

I Strömstad finns goda möjligheter för skridsko­åkning på naturis särskilt på Strömsvattnet om isen har lagt sig ordentligt. För mer information och isstatus håll koll på Strömstadskommun facebook. 

Fotograf: Strömstad Badhus

9. Inomhusaktiviteter

Strömstad foodcourt Bowling kan ni spela bowling, dart, shuffleboard, biljard och arkadspel och se senaste filmerna på Biograf Park. Strömstad badanstalt, simhallen är unik med saltvatten! Badhuset ligger mitt i centrum med en enorm utsikt över inloppet till Strömstads gästhamn. 

 

Digital besökskarta centrala Strömstad

Här kan du få översikt på service, sevärdheter och annat bra att veta när du besöker Strömstad!

Tips inom boende