({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Örjan Karlsson

21
jun
-
22
aug

Barn- och familjeaktiviteter på naturum Kosterhavet
Strömstad

Sommarguidningar på Kosteröarna

Varje vecka 21 juni – 22 augusti 

Vi anpassar guidningarna för alla åldrar och kunskapsnivåer. Det är bara att dyka upp på platsen inom de utsatta tiderna.

Salta upptäckter på drop-in

Beväpna dig med vattenkikare och håv. Bered dig på att upptäcka strandens växter och djur från nya perspektiv. Naturguiden på plats svarar på frågor och berättar om de saker vi stöter på.
När: tisdagar och lördagar kl. 11-15
Var: Rörviks strand, Sydkoster.

När: torsdagar kl. 11-15
Var: stranden vid campingen på Nordkoster.

Club Valnäs

Låt vår fågelexpert Edwin visa dig fågellivet vid Valnäs på Nordkoster. Krysslistor och nyspritade tubkikare och handkikare finns på plats. Hittar du de 12 vanligaste fågelarterna går du därifrån med en guldstjärna och ett medlemskap i Club Valnäs!
Den mindre tävlingsinriktade kan kika, ställa frågor eller prata om allt mellan himmel och jord – helst fåglar.
När: Jämna veckor fredagar och ojämna veckor onsdagar
kl. 11-16
Var: Från Västra Bryggan på Nordkoster följer du den orangea leden. Håll utkik utmed leden uppe i norra delen av ön. Edwin står väl synligt.

Smågodis på Kosteröarna

Pop-up-guidning på olika platser på Kosteröarna.
Lär dig om fjärilar, fåglar, växter, geologi eller något annat som är aktuellt just nu. Våra guider rör sig i markerna efter väder och läge för dagen.
När: Jämna veckor onsdagar och ojämna veckor fredagar kl. 11-16
Var: Olika platser. Håll utkik i deras kalender!

 

TIPS! Alltid på naturum

Filmvisning

Lär dig mer om Kosterhavets nationalpark eller något annat spännande i vår filmsamling. Filmstart varje halvtimme.

Akvarievisning
Kom närmre Kosterhavets invånare. Våra naturguider visar upp och berättar mer om våra gäster i akvariet. Många av arterna finns på djupt vatten och är svåra att hitta. Du får här en unik chans att stifta bekantskap med dem. I år utförs akvarievisning bara när restriktioner med anledning av pandemin tillåter. Här är det svårt att hålla avstånd!

Upptäckarväska
Inne på naturum kan du låna en upptäckarväska med krabbmeta, spann och håv. Fånga krabbor och andra djur vid vår populära krabbmetebrygga som ligger vid naturum. Passa på att upptäcka havet på egen hand. Vi lånar ut flytvästar till barn.

Naturum Kosterhavet

På naturum Kosterhavet på Sydkoster hittar du allt du behöver veta inför ditt besök i Sveriges enda marina nationalpark. Utställningar, föreläsningar, tips på utflyktsmål, kartor, klappakvarium och snorkelled gör att du får ut ännu mer av ditt besök i nationalparken Kosterhavet.

Läs mer
Kontaktinformation

Kosterhavets nationalpark

Hamnevägen 30

45205 Sydkoster


Telefon: +46 10 224 54 00


E-post: Skicka E-post

Hemsida: kosterhavet.se