({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
01
apr
-
10
apr

Påsk i Strömstad
Strömstad

Njut av påsken i Strömstad

Här har vi satt ihop en lista med härliga tips på vad man kan ägna sig åt under påsken.  

Sidan uppdateras efterhand som vi får in tips - håll utkik!
// Strömstad Infocenter

Fotograf: Michael Skarström

Njut av stadens uteserveringar, offentlig konst och färgglada väggmålningar

I centrala Strömstad hittar du promenadstråk, härliga utsikter, historiska byggnader, butiker för shopping, mysiga uteserveringar med havsutsikt för fika och mat - det finns helt enkelt mycket att upptäcka i Strömstad så ta gärna följe med vår digitala guide och upplev staden på egen hand, ta följe med vår digitala stadstur och besök bland annat väggmålningar och offentlig konst!

Fotograf: Katrin Sjögren

Utforska naturen

Varför inte passa på att göra något aktivt utomhus, njuta av havet, fågelkvitter och kanske passa på att laga lite mat ute! 

Besök Koster i Påsk!
En 45 minuters härlig båttur från Strömstad tar dig till vackra Kosteröarna. Öarna Nord- och Sydkoster är perfekta att upptäcka till fots, längs stigar och markerade leder. För dig som vill utforska öarna på cykel så är det Sydkoster som gäller. Uthyrning finns vid bryggorna Långegärde och Ekenäs.
För att fylla på med energi tipsar vi om att har restauranger har öppet för fika och mat. Här hittar du Öppet på Koster>>

Ta en tur längs Bohusleden och naturreservat 

Bestig Bohusläns högsta topp eller vandra till en jättegrotta! Utsikten från Björnerödspiggen som med sina 222 meter över havet är Bohusläns högsta punkt, här finns utsiktstorn, vindskydd och grillplats. Se etapp 26! Grottan hittar du på etapp 27, strax innan du kommer upp till vindskyddet och utsiktsplatsen Rogstad Hillern.
Mer information och karta hittar du på Bohusleden. 

Packa med en god matsäck, lite choklad eller kaffe och utforska den härliga naturen i Strömstad. Våra kustnära naturreservat med Kosterhavets nationalpark erbjuder fantastiska upplevelser oavsett årstid! På flera platser finns dessutom iordningställda grillplatser så packa gärna med nått mer matigt för grill, men du får ta med egen ved. Här nedan tipsar vi om ett urval omtyckta naturreservat och grillplatser>> 

Färingestugan öppet påskdagen 9 april
Färingestugan håller öppet påskdagen kl. 11-14. Välkomna på fika önskar Friluftsfrämjandet Strömstad! Det går naturligtvis bra att ta med egna mackor eller korv att grilla.

Poängpromenad & Fika Annandag påsk 10 april
Kl. 11-13 Idefjordens SK arrangerar vårens sista Poängpromenad med start klubbstugan Kasen. Promenaden tar ca 1 timme och stugan är öppen för våfflor och fika. Startkort kan köpas utomhus vid klubbstugan mellan  kl. 11-13, kostar 30 kr/ pers.

Fotograf: M Larsen

Konst i påsk!

KVIRR – konstvandring från Strömstad i norr till Lysekil i söder!
En bra plats att börja konstvandringen är på samlingsutställningen i Solhem Konsthall i Rabbalshede. Där är alla deltagande konstnärerna representerade och där kan man få hjälp att lägga upp sin konstvandring.
Kvirr Vernissage på Solhem Konsthall Skärtorsdagen kl 17.
Ateljéer öppettider: Långfredagen 11 – 18, Påskafton 11 – 15, Påskdagen 11 – 18 och Annandag påsk 11 – 15 (alla har inte öppet på annandagen, folder finns att ladda ner på hemsidan kvirr.se)

Musikunderhålling

2/4 kl. 14, Konsert med Västra Låtverkstan, Kulturhuset Skagerack
Ungdomar från hela regionen bjuder på tretakt och rockiga riff i en medryckande blandning! Publiken får höra en svängig och inspirerande konsert med unga spelmän som framför folkmusik på nya och kreativa sätt. Virvlande vital folkmusik från Västsverige! Läs mer>>

6/4 - 8/4 Gästpianist, Scandic Laholmen.
Gästpianist Josephine Hansson underhåller i pianobaren torsdag, fredag och lördag kväll. Ålder + 25 år!

Lördag 8/4 Pierre Berg spelar på Lagunen Beach Bar.
En kväll med härlig musik och stämning, allt från populär musik i det flesta genrer, gammalt till nytt. 

Fotograf: Kristina Gillerstedt

Övriga påsktips!

Bowling Strömstad Foodcourt
Restaurang, bowling, sportbar. Läs mer & Boka>>

Golfpremiär
Är du sugen på att utmana dina nära och kära i äventyrs-, traditionell minigolf eller tar du hellre en runda på den stora golfbanan? 
Ta årets första golfsvíng på Strömstad golfklubb eller Dynekilens golfklubb.
Flera av våra campingar i Strömstad har minigolf eller äventyrsgolf. 
Daftö Resort, Lagunen camping & stugor och Seläter Camping. 
Läs mer här>>

Biobesök - Se de senaste filmerna!
Under påsken har Park Bio ett extra fylligt program för stora och små. Ta en titt på www.biopark.se

Djungelland
Måndag – Söndag kl. 11-18
Lekland på Norby Shoppingcenter påsköppet för alla barn i åldrarna 1-11 år. För de vuxna finns ett litet café i anslutning. Entrén 75 kr/person (vuxna i barns sällskap = gratis). Läs mer>>

Bastubad på Kallbahuset

Påskveckan öppet tisdag kl. 17-20, söndag kl. 13-16 (söndagar måste du förboka plats). Mer information och bokning>>

BackluckeLoppis 9 april

Söndag (påskdagen) den 9 april kl. 10-16 arrangeras bakluckeloppis uppe i Coops parkeringsgarage - kom och fynda, fika, eller bara mingla. Det kommer även att anordnas en poängpromenad! Läs mer>>