Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Fredrik Lundqvist

28
feb

"Saltsjöstänk & Kostervals" - Göran Svenning-kväll på Furholmen
Strömstad

Göran Svenning-kväll på Furholmen i samarbete med Winter Word Festival!

"Saltsjöstänk och Kostervals" Göran Svenning-kväll på Furholmen i samarbete med Winter Word Festival!

En föreställning med tonsättningar av Strömstad-skalden Göran Svennings texter. Fredrik Lundqvist och Ulf Hansson följer upp förra årets Bellman-succe på WWF med ett Svenning-program där Ulf berättar om Göran Svenning och de platser, händelser och skeenden i Strömstads historia som han diktade om och Fredrik sjunger sina tonsättningar av Svennings dikter och självklart även ett par gamla "hits"! Mat och musik från hjärtat och en stor portion Strömstad-historia!

Göran Svenning var tillsammans med David Hellström framgångsrik låtskrivare i början av 1900-talet och de skrev klassiker som "Kostervalsen" och "Tjo uppå Backamo". Deras visor sjöngs in av storheter som Ernst Rolf, Åke Grönberg och senare även Thore Skogman och Kjell Kraghe. Svenning skrev också massor av dikter och texter, bl.a. diktsamlingen Saltsjöstänk.

En dag för några år sedan släpade Ulf Hansson fram en låda ur arkivet på Strömstads museum och visade för Fredrik Lundqvist. Det var texter av Svenning och Fredrik gick hem och funderade lite och ett dygn senare hade han tonsatt en av dikterna "Strömstads Saga" som sedan uruppfördes bara två dagar senare!


Med en kort sjötur ut i kvällsskymmningen kommer du till Furholmen. Marshaller och många levande ljus välkomnar dig i mörkret. Inne i restaurangens ombonade stugvärme tar Fredrik och Ulf emot dig och medan du njuter av buffén, spelas soft musik.

Efter maten blir det fokus på musiken och berättelser om och omkring Göran Svenning och hans texter.   Båt avgår från centrum 18:30 & 19:00. Detta väljer du vid bokning.

Pris:350:- inkl. mat, båt t/r och musik. All dryck tillkommer.

Om ni bokar individuellt men ändå är ett sällskap, TÄNK PÅ ATT skriva det i noteringarna i bokningen. Annars vet inte vi att ni vill sitta ihop.

Det kommer serveras en buffé i all enkelhet som passar för både kött-, fisk och vegätare.

Första båt tillbaka till stan när föreställningen är slut. Ca 23:00/23:15

Vid bokning via telefon eller mail tar vi en bokningsavgift på 100:-

När du bokar var OBS på att du skrollar ner så du får godkänna bokningsvillkor. Om de inte är godkända går inte betalningen igenom! Tänk på att du måste ha med bokningsbekräftelse när du kommer till båten.

Välkomna!

Kontaktinformation

Furholmen Restaurang

Furholmens Havsbad, Norra Linnégatan, Strömstad, Sverige

Strömstad


Telefon: +46 526 60020


Hemsida: Till hemsida