Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
23
jul
-
10
aug

Sommarmusiken i Strömstads pastorat
Strömstad

I årets upplaga av Sommarmusiken i Strömstads pastora finns något för alla. Här finns visa, folkmusik, gospel, pop, klassisk vokal och instrumental musik.

Alla konserter börjar kl. 19 och det är fri entré,  kollekt tas upp.

Läs mer om sommarkonserterna

JULI

Sparlund & Sebastian - ”Sånger till friheten”
Må 1 juli Strömstad kyrka
Anders Sparlund, sång/keyboard och Sebastian Olsson sång/gitarr bjuder på ett musikaliskt program med melodier som många kan känna igen.

DRÅM - ”Bland snapphanar och slottsfruar”
Ti 2 juli Näsinge kyrka
Anna Rynefors och Erik Ask-Upmark, riksspelmansduon Dråm, framför stämningsfull musik från 1600-talet. Allt ifrån engelska lutsånger till tyska reformationspsalmer och fransk högbarock.

Henrik Mossberg trio
On 3 juli Koster kyrka
Kvällens trio består av Kerstin Lundh, sång, Henrik Mossberg, sång/piano, Andreas Vendelholt, sång/saxofon. De bjuder på sommarmusik samt originalmusik komponerad av Henrik Mossberg. Stämsång, instrumentalmusik och solosånger från visor till gospel och klassisk musik framförs. Trion framför även lyriktonsättningar av Henrik Mossberg till texter av bohuslänslyrikern Ebba Lindqvist, Karin Nordström och Pär Lagerkvist m.fl.

Johan Christer Novsjö & Dan Lindén
To 4 juli Strömstad kyrka
Johan Christer sjöng för första gången under sommarmusiken när han var bara 11 år och har haft hela sin uppfostran i Strömstad på somrarna sedan han var 5 år gammal, i hans föräldrars sommarhus på Öddö. Nu ser han framemot att återvända till Strömstads kyrka och tillsammans med Dan Lindén, pianist, så kommer detta bli en konsert med en härlig blandning av melodier som kan ge riktig ”gåshudsfaktor”!

Åke Candell & Anders Ådin
Fr 5 juli Skee kyrka
Tankeväckande visor från Bellman till Bo Kaspers orkester. Sång, gitarr, mandolin samt rytmiska melodier på Anders vevlira bjuder de på denna kväll. Skee kyrkliga arbetskrets anordnar kyrkkaffe efter konserten.

Boman Hald - ”Psalmer på Vårt vis”.
Lö 6 juli Tjärnö kyrka
Anna och Björn Hald bjuder på ett knippe gamla och nya psalmer i egna arrangemang. Traditionella men även vissa med ny musikalisk dräkt.

Karin Lundin & Mathias Kjellberg
Må 8 juli Strömstad kyrka
Sopranen Karin Lundin och organisten och pianisten Mathias Kjellgren framför ett stämningsfullt konsertprogram med älskade stycken av bl.a. Alfvén, Sjöberg och Grieg.

Karin Sundström, Magnus Sjöström, Lena Wallin & Maria Brandh
On 10 juli Koster kyrka
”Vid sommarens och kärlekens grind”, sånger och musik från våra hjärtan i en salig mix.

Jormin, Bergström, Holmgren & Maria Franksson
To 11 juli Strömstad kyrka
Kammarjazztrio som har sin utgångspunkt i egna kompositioner samt arrangemang av svenska psalmer, folkmelodier och jazzstandards. Musiken präglas av ett dynamiskt, poetiskt och lyhört samspel. Christian Jormin, piano, Magnus Bergström, kontrabas och Tommy Holmgren, trummor. Denna kväll gästas de av Maria Franksson på sång.

Oddrun Hyttedalen -”Mitt eget sted”
Fr 12 juli Skee kyrka
En konsert med starka melodiösa och vackra sånger om livet från livet. Nyskriven musik av Oddrun Hyttedalen och tillsammans med sin dotter Anne Merethe Hyttedalen sjunger de sånger med eftertanke, glädje och uppmuntring. Skee kyrkliga arbetskrets anordnar kyrkkaffe efter konserten.

Malin & Martin Skär - ”Skärvor av en visepok”
Lö 13 juli Näsinge kyrka
Malin och Martin bjuder på en historisk resa med visor om stenhuggartiden fram till nutid. Materialet är delvis egenkomponerat med det garanteras några välkända örhängen av bl.a. Stefan Demert och Cornelis Vreeswijk.

Akademiska kören från Stockholm - ”Musik i sommarkväll”
On 17 juli Koster kyrka
En bred repertoar med allt från medeltida till nutida musik men även jazz och folkmusik. Under ledning av Håkan Sund som är pianist, tonsättare och dirigent.

Janne Schaffer - ”Music story”
To 18 juli Strömstad kyrka
En musikalisk resa med Janne. Han spelar och berättar om sina möten med Bob Marley, Ted Gärdestad, ABBA, Björn J:son Lindh och Electric Banana band samt egna låtar med mera. Denna kväll tillsammans med pianist Peter Ljung.

Folkmusikgruppen Blå dager
Fr 19 juli Skee kyrka
En folkmusikgrupp från Västsverige. Musiken är svängig och lyhörd, med influenser både från visor, jazz och världsmusik. Gruppen består av Patrik Wingård, saxofon/sång, Sunniva Brynnel, dragspel/sång, Henrik Mossberg, klaviaturer/sång och Marcus Utbult, bas/sång. Skee kyrkliga arbetskrets anordnar kyrkkaffe efter konserten.

Trion
Lö 20 juli Tjärnö kyrka
Uno Karlsson, munspel, Hasse Ekelund, gitarr/sång, Rolf Lundholm, bas. Kvällen bjuder på kända och okända låtar varvat med visor och historier ur verkliga livet. Bland annat om sillfiske år 1980 med båten SD 539 Elvy från Lindholmen. Efter konserten blir det en presentation av Unos nya bok.

Ramona & Gustav Jannert-Telcian - ”Rumänska tongångar”
Må 22 juli Strömstad kyrka
Med en härlig blandning av bland annat George Enescus tredje violinsonat samt sommaren ur Vivaldis Årstiderna. Något av W.A. Mozart kan även utlovas.

Musikensemblen Det stämmer 
Ti 23 juli Näsinge kyrka
”Sommarens höjdpunkt”, sång, violin, cello, gitarr och keyboard.

Maria Tuimala Sörensson & Bengt Johansson - ”Intåg i sommarhagen”
On 24 juli Koster kyrka
En härlig blandning av sommarsånger och visor.

Hogdals spelmanslag
Fr 26 juli Skee kyrka
Traditionsbärarna längst upp i norra Bohuslän som i rakt nedstigande led förvaltar och på ett mycket musikaliskt och levande sätt för de genuina låtarna vidare till nästa generation. Skee kyrkliga arbetskrets anordnar kyrkkaffe efter konserten.

Erik-André Hvidsten & Bengt Johansson
On 31 juli Koster kyrka
Den nordiska artisten Erik-André Hvidsten är tillbaka på Kosteröarna för att hålla sin sommarkonsert. Tillsammans med pianisten Bengt Johansson fylls kyrkan av sommarmusik, humor och allvar i en härlig blandning.

Augusti

Sommartrion
On 7 aug Koster kyrka
Johanna, Julia och Åse bjuder på stämsång i form av sommarens klassiska visor och poppiga och svängiga låtar. Ibland spelar de på olika instrument ibland så låter de bara rösterna klinga.

Curt-Eric Holmquist, Victoria Erixon Tyft & Maria Tuimala Sörensen
Lö 10 aug Hogdals kyrka
”Följ oss bortåt vägen - ett musikaliskt strövtåg ”

Strömstads Kyrka

Läs mer
Kontaktinformation

Strömstads Pastorat

S Kyrkogatan 10


Telefon: +46 526 18300


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida