({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Information för besökare i coronatider

Som boende och besökare ska du känna dig trygg med att du inte behöver trängas på ditt besök. Butiker och restauranger tar ansvar och ser till att skapa förutsättningar för en besökssäker miljö.

Välkommen till Strömstad – tillsammans för en trygg plats!

Läs mer om rådande beslut på Folkhälsomyndighetens hemsida. 

Även under år 2021 är det ett ansvarsfullt resande som gäller. Du är mycket välkommen till Strömstad, men ska inte besöka oss om du inte är frisk. 

Väl på plats gäller håll avstånd, god handhygien och sunt förnuft. Under devisen ”Visa omtanke – håll avstånd” påminner lokala föreningar, butiker, restauranger om vikten av att ta coronaviruset på allvar. Räkna med att bli påmind om du bildar kö alltför nära någon annan! Det är samtidigt viktigt att komma ihåg att smittspridningen är låg i norra Bohuslän. I Strömstad finns enbart ett fåtal konstaterade sjukfall av Covid-19.

Här nedan hittar du information om vad du kan förvänta dig på plats i Strömstad. Det vi förväntar oss av dig är att du följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer. Både för din och andras säkerhet!

Åtgärder för allas bästa i Strömstads kommun

Vill du veta vad kommunen, hotell, restauranger och andra anläggningar gjort för anpassningar för att skapa trygghet för dig och andra? Kika runt bland länkarna nedan, informationen uppdateras löpande. Du ska känna dig trygg med att:

  • Alla aktörer har uppmanats att följa riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Det finns gott om skyltar och golvmarkeringar med påminnelser om att hålla avstånd.
  • Att det på många platser går att använda digital teknik för biljettköp istället för att köa vid en biljettdisk.
  • Att särskilda Coronavärdar finns på plats i centrum för att påminna om vikten av att hålla avstånd.
  • Att fler fartyg med färre passagerare trafikerar populära rutter i skärgårdstrafiken.
  • Att offentliga toaletter städas oftare och att det finns gott om möjligheter till god handhygien.
  • Att entréer på populära platser kontrolleras - max antal besökare på exempelvis Systembolaget och Nordby shoppingcenter.
  • Att restauranger och andra populära anläggningar fått råd och hjälp för att planera sin verksamhet utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Att kommunen kontrollerar och följer upp tips och oro för trängsel och att vi har möjlighet att vid högt besökstryck begränsa antalet tillresande till en viss plats eller till Strömstads centrum.

Lägesbild och kommunens hantering av coronaviruset 
Frågor och svar om coronaviruset i Strömstad

Ansvarstagande företag

Besöksnäring och handel välkomnar i sommar besökare med nya grepp. Åtgärder märks inom en rad områden; här är några: 

Nordby shoppingcenter

Strömstad shoppingcenter

ICA Kvantum

Systembolaget

Koster Marin

Kust Event

Restaurang Piren 1 

Daftö resort

Seläter camping

Lagunen camping

Strömstad Spa och resort

Scandic Laholmen

Köpmannaföreningen/Strömstad handel

Kommunens insatser

Strömstad Gästhamn

Torg, parker, lekplatser och andra allmänna platser

Serviceerbjudande i Strömstads kommun

Här har vi listat ett urval av de som har specialerbjudanden som packning och utkörning av matvaror. Har vi missat vad just ditt företag erbjuder eller saknar du någon på listan hör av dig till oss: infocenter@stromstad.se

TIPS! 

På hemsidan Krisinformation.se finns samlat myndigheters och andra aktörers information om vilka restriktioner och rekommendationer som gäller för resor, friluftsliv, camping med mera.