({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Kosterbåten åker igenom Kostersundet, vilket är det sund som går emellan Nord- och Sydkoster.

    Höstliga utlyktstips

1. Kosteröarna

Släta klippor, salt hav, krabbfiske, kajakpaddling, skaldjursmiddagar, vandring, cykling... vad mer kan en semesterfirare önska? 

2. Kosterhavets nationalpark

Kosterhavet är Sveriges enda marina nationalpark med sina cirka 12 000 djur- och växtarter, häften under ytan och hälften på land. Här finns havsdjur som du inte hittar någon annanstans i svenska vatten. Att paddla, vandra, snorkla, fågelskåda och fiska är några aktiviteter som du kan göra på egen hand. Dessutom kan du följa med på guidningar.

3. Stenskepp

Blomsholm är en av Bohusläns allra finaste kulturmiljöer, rik på minnen från stenåldern fram till medeltiden. Bland annat finns en av Sveriges största skeppssättningar i området. Även Bohusläns största domarring och 7 gravfält från järnåldern samt storhögen Grönehög ligger i området. En skyltad kulturslinga börjar vid parkeringen och tar ...

4. Kultur- och fornminnen

Gör ett spännande besök på Strömstads museum, gravfält eller andra spännande kulturminnen och ta del av sägner på mytomspunna platser. 

5. Svinesundsbron

Svinesundsbroarna är ett känt landmärke för både svenskar och norrmän och utgör en viktig förbindelsen mellan våra länder. Gamla stenbron är värd ett besök som erbjuder vackra vyer över nya ...

6. Utforska Strömstad stad

Här hittar du promenadstråk, historiska byggnader, butiker för shopping, mysig serveringar för fika och mat, konst - det finns helt enkelt mycket att upptäcka i Strömstad.

7. Härliga upplevelser i naturen

I och omkring Strömstad finns det många natursköna platser att besöka. Kanske väljer du att göra en cykelutflykt? Eller att gå en runda på golfbanan? Om du vill strosa i natursköna omgivningar finns flera fina naturreservat att besöka.