({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Celina Falck

Anna Bäckstedt

  • 15 nov, 2018
  • Celina Falck
  • Källa: Anna Bäckstedt - Mitt Havstenssund

"Havstenssund är en av de få aktiva fiskesamhällena som finns kvar, och det har helt klart sin charm att på nära håll kunna följa yrkesfiskarnas arbete året om här i hamnen."

"Välkomna till Havstenssund - Bohuslän!"

I det genuina fiskesamhället Havstenssund myllrar det av båtar denna vackra höstdag. Anna Bäckstedt och gänget på GBM Marin har haft en härlig sommarsäsong, och nu är det full fart med att ta upp båtar för vinterförvaring. 

"Vi är en fullserviceanläggning med försäljning av fritidsbåtar, och har en komplett tillbehörsbutik som är öppen året om. Vi har 250-300 båtar som ska lyftas upp och förvaras hos oss under vintern, så det är full rulle. Många av båtarna ska servas så det finns allt att göra inför nästa vår. Vi är även en av Tanums nio InfoPoints och kan hjälpa dig att hitta spännande saker att göra och uppleva här hos oss." 

Vad är det som är speciellt med Havstenssund? 

"Det är lugnet och den unika miljön med direkt närhet till havet och skärgården. Det är en av de få aktiva fiskesamhällena som finns kvar, och det har helt klart sin charm att på nära håll kunna följa yrkesfiskarnas arbete året om här i hamnen."

Vad får man inte missa vid sitt besök här? 

"Har du möjlighet så ta dig ut på havet och gör ett strandhugg vid någon av alla vackra öar. Trossö, Kalvö och Lindö som ligger här utanför är otroligt vackert att vandra omkring på. Här i Havstenssund finns det massor av fina vandringsleder både vid havet och inåt land. "Havstenssundpromenaden" startar här utanför GBM. Följ markeringen med små historiska skyltar som är uppsatta längs leden. Följer du vattnet längs södra hamnen kan du gå över "Spången" genom sundet förbi fyren och badplatsen innan vägen leder in mot centrum igen. Missa inte ett besök hos Catxalot Seaweed Adventures som håller till på bryggan vid södra hamnen."

"En annan vacker stig tar dig genom vår egen "Målarklöva" som är en 10 meter djup, 50 cm bred och ca 50 meter lång klyfta i berget. När du har tagit dig igenom klyftan följer du de röda markeringarna upp på toppen av berget och kan njuta av en sagolik utsikt över sundet och hela Havstenssund. Vill man ha ännu mer vandring ska man givetvis besöka Tjurpannans Naturreservat som ligger strax söder om Havstenssund. Det är en mäktig naturupplevelse." 

Varmt välkomna till vackra Havstenssund - En lisa för själen, året om! 

Läs mer om Havstenssund