({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Celina Falck

Rikke Howsmo

  • 27 sep, 2018
  • Celina Falck
  • Källa: Rikke Howsmo - Mitt Grebbestad

”I Grebbestad ska man äta ostron och dricka ostronchampagne!” Säger Rikke med ett stort leende.

Rikke Howsmo tog tillsammans med sin man Oscar Karlsson i månadsskiftet augusti/september över Grebbestads Vandrarhem.

”Det är så spännande! Jag har jobbat i som driftansvarig på Grebbestad InfoCenter i många år och lärt känna alla företagare på orten. Tidigt började jag drömma om att bli som Anna Hochholzer och Kikki SJögren och alla andra fantastiska entreprenörer här i Grebbestad. I våras dök äntligen chansen upp, och för ett par veckor sedan fick vi nycklarna till Grebbestads Vandrarhem."

Berätta om vandrarhemmet!
”Det är inhyst i en äldre byggnad mitt i centrala Grebbestad med havet som närmsta granne. Här har vi 12 rum fördelat på 2-bäddsrum och 4-bäddsrum. Den stora gemensamhetslokalen rymmer ca 50 gäster och här finns även ett gemensamt kök. Mina ambitioner är att kunna hyra ut lokalen till större sällskap för fest eller konferens så småningom. Drömmen är att jag tillsammans med andra lokala aktörer kan skapa paket för gäster som vill boka aktiviteter, mat och boende i ett. Det är min plan!” 

Vad är det som gör Grebbestad speciellt? 

”Det är det vilda havet, de fantastiska skaldjuren och människorna som lever här som gör Grebbestad till vad det är. Pulsen på sommaren och lugnet som lägger sig resten av året. Kontrasterna gör livet här helt unikt. Grebbestad under höst, vinter och vår är som en saga. Folk behöver varva ner mer! Gör det här hos oss! Hela Tanums kommun har så mycket att erbjuda! Vi har våra genuina kustsamhällen där livet kretsar kring fisket och det lokala föreningslivet. Alldeles nära har vi den vackra naturen i Bullaren med sina vattenfall, skog och sjöar. Vad kan man mer önska sig?” 

Vad får man inte missa vid sitt besök här i Grebbestad? 
”Skaldjuren, och framför allt ostronen! När man besöker Grebbestad ska man njuta av livet, äta ostron och dricka ostronchampagne! Ta ett friskt dopp i havet för att därefter hoppa ner i en vedeldad badtunna, ta en kajaktur för att uppleva skärgården, eller bara ta en promenad upp på Stöberget för att njuta av utsikten är helt klart något som alla borde testa någon gång i livet!”

Tipsa om ett smultronställe!
”Tjurpannans Naturreservat! Det är oslagbart att vandra omkring där ute på klipporna, oavsett väder.” 

Mer om Grebbestad