({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Thomas Gillberg

  • Fotograf: Thomas Gillberg

  • Fotograf: Thomas Gillberg

  • Fotograf: Thomas Gillberg

Vigsel till havs

Tänk er att få säga Ja till varandra i solnedgången, på de saltstänkta klipporna eller ute till havs på det kornblå vattnet. Thorsten och Lisbeth hjälper er att skräddarsy ert drömbröllop!

År 1926 levererades fiskefartyget M/S Donalda från varvet på Marstrand. Det var ett för tiden mycket stort fiskefartyg och hon mätte 60 fot. Därefter har Donalda använts till fiske av olika fångstmetoder, fritidsskepp, chartertrafik och turverksamhet. 

Thorsten hade under många år varit sjöman ute på de stora haven och utefter värdens kuster, men det han fastade för var småbåtshamnarna längs den bohuslänska kusten. 

När bygget med Tanumstrand påbörjades år 1986 såg Thorsten möjligheterna i att skaffa sig en turbåt. Den 24 april 1987 köptes hon av Thorsten och satte kurs mot sin nya hemmahamn - Grebbestad.  

År 1990 träffades Thorsten och Lisbeth och har sedan dess jobbat på Donalda tillsammans. 

De fick förfrågningar om att ha bröllop på Donalda och hade då med sig Lisbeths svåger som vigselförättare ut på båten. 

Efter ett par år slutade han som präst, men förfrågningarna fortsatte rulla in. Ryktet om att viga sig på Donalda hade spridit sig. Thorsten fångade då upp det intresset om vigsel till havs som efterfrågades och fick tillstånd om behörigheten som borgerlig vigselförrättare. 

På utsidan är Donalda så nära originalet som det har varit möjligt. Efter många års planering och investeringar kunde de år 2010 öppna restaurangen under däck. Restaurangen har bidragit till att de kan bedriva verksamhet på Donalda fullt ut hela året.

Idag erbjuder de ett helhetskoncept med havstur, mat och dryck för att göra den stora dagen till en oförglömlig upplevelse. 
- Det bästa med ett bröllop till havs är att allt kan hända! Vädret, havet, inget är hugget i sten när man kastar loss och lämnar kajen. Varje bröllop är unikt och vi bär med oss många goda minnen. 

Efterfrågan om vigsel till havs har ännu inte stillat, idag har de bokningar varje helg från maj till och med september. Hur vigseln går till styrs av brudparets önskemål, men även vädret får vara med och bestämma. Båten går till en plats där den ligger i lä och sedan stänger Thorsten av motorerna.
- Om det är dåligt väder ber jag gästerna att krypa nära varandra för värme och kärlek. Det är ju därför vi är där. 

De som väljer att förlägga sin vigsel på Donalda har oftast ett starkt band till skärgården, där de får möjlighet att visa upp den för släkt och vänner som inte kommer från trakten och gör att det blir en upplevelse för alla.
- Det finns inte någon såhär skärgård någon annanstans, den är unik!

Thorsten och Lisbeth erbjuder en naturupplevelse som visar upp vår vackra skärgård, en fantastiskt möjlighet för den som önskar en unik bröllopsdag.

 

Thorstens och Lisbeths bästa tips inför bröllopet:
- Ha ett öppet sinne, för precis allt kan hända. 

 

 

”Äkta kärlek, det är fräckt!”
- Thorsten Klevsäter

Thorsten och Lisbeth rekommenderar: