({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Skaraborgs museinätverk

10
aug
-
17
aug

Lappat och lagat
Tibro museum

En utställning om konsten att fixa det som blivit trasigt.

För inte så länge sedan var det en självklarhet att lappa och laga istället för att köpa nytt. Kläder, köksredskap och verktyg skulle kunna användas länge och därför vårdades de ömt. Har vi som lever idag, omgivna av ett överflöd av prylar, något att lära av generationerna före oss?

Lappat och lagat är ett samarbete mellan de kulturhistoriska museerna i Skaraborg. I utställningen visas ett urval av sinnrikt reparerade föremål från museernas rika samlingar.

Utställningen Lappat och Lagat har tagits fram i samarbete mellan Västergötlands museum, Falbygdens museumKulturkvarteret Pedagogien (Hjo museum)Stadsmuseet i SkövdeTibro museumTidaholms museumVadsbo museum och Vänermuseet.

Öppettider Tibro museum
Tisdag 13.00-16.00
Onsdag 15.00-19.00
{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Tibro Museum

Museet visar upp Tibros historia och unika hantverkstradition inom möbeltillverkning - från bondesamhälle till Sveriges möbelcentrum. Här finns tex en autentiska miljöer från ett Tibrotypiskt möbelsnickeri, Tibrojätten Emanuel samt mycket annat.

Läs mer
Kontaktinformation

Tibro Museum

Borgargatan 27

543 32 Tibro


Telefon: +46 050418414


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida