({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Thure och Berta från Tibro julkalender

Fotograf: Tobias Olsson

Ta del av Tibros egen julkalender

För tredje året i rad producerar Tibro kommun en julkalender för barn och familjer i Tibro. Återigen får vi följa de små mössen Thure och Berta, den här gången på en magisk tidsresa genom Tibros historia. Nytt för i år är att julkalender bli i poddformat.

Thure och Berta får på julaftonskväll ett mystiskt kuvert. Ett litet kuvert adresserat till de små mössen i Ottossonska huset. Där inuti finns en magisk klocka som tar med sig de små mössen på en resa genom Tibros historia. Thure och Berta kastas fram och tillbaka mellan olika tidsepoker och får upptäcka cirkusartister, luffare och en vresig gårdstomte. Men hur styr man en magisk klocka? Hur ska de komma hem igen? Fast i tiden för längesedan i ett Tibro helt främmande för dem måste Thure och Berta lösa mysteriet.

Fokus på Tibros historia 

Årets juläventyr tar med sig publiken på en resa genom Tibros historia. Tillsammans med Thure och Berta får lyssnarna träffa riktiga personer, ta del av historiska händelser, platser och även gamla jultraditioner.

I år som podd

Nytt för i år är att kalendern ges ut i poddformat och kommer att finnas tillgängligt på soundcloud och spotify. Det är fortfarande samma uppläsare som tidigare, Towe Lindblom och kommer att illustreras med musik och ljudeffekter. 

Kalendern är i år anpassad efter läsårets schema och ges ut varje vardag fram till jullovet. Första luckan publiceras första december och håller på varje vardag fram till 22 december, då barnen går sista dagen i skolan. 

Lyssna på kalendern på Spotify 

Lyssna på kalendern på Soundcloud

Klicka här för att komma till soundcloud