({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Så marknadsförs Västsverige i Norge

Genom att skapa ett bra och inspirerande material om Västsverige på plattformar där vår målgrupp befinner sig, vill vi öka kännedomen om vår destination i Norge.

Målgruppen vi fokuserar på i Norge är den Vardagssmitande livsnjutaren. Under lovperioder har vi också stort fokus på barnfamiljer. Läs mer om Visit Swedens målgrupper och drivkraftssegment här.  

Kännedomen om Västsverige är högre än på övriga utlandsmarknader som Turistrådet bearbetar, men det finns mycket mer för norrmännen att upptäcka. Därför lyfts det som är känt för dem tillsammans med mindre kända platser och aktiviteter. Detta görs genom både kännedomsbyggande aktiviteter via samarbeten med norska influencers och mediesamarbeten med utvalda norska medier såsom Aller Media och dn.no. Vidare görs trafikdrivande aktiviteter med fokus på sociala kanaler och så kallad native-annonsering (annonsering genom redaktionell text).  

Trafiken drivs i huvudsak till Västsveriges innehåll på www.visitsweden.no, där Västsverige har stor synlighet under hela året, med inspirerande material på norska. Artiklar från webbplatsen lyfts året runt med optimering på sökvolymer och säsong. Visit Swedens egna sociala mediekanaler och nyhetsbrev är viktiga komplement för att skapa engagemang för Västsverige.

Ett annat viktigt komplement till det material Turistrådet skapar om Västsverige är det löpande pressarbetet som består av både pressmeddelanden och ett 15-tal besök från media och andra influencers årligen.

Exempel på aktiviteter i Norge. 

 Advertorial - Dagbladet.no

 

Västsvenska koncept som marknadsförs i Norge

Västgötaturen
Vår bästa tid är nu
Camping i Bohuslän 
Tillbaka till Naturen – Dalsland
West Sweden Action Weeks
Expedition Bohuslän
Meet the Locals
Båtluffa i Bohuslän
Strax utanför Göteborg 

Influencersamarbeten

 

Pressbesök

 

Övrigt