({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Så arbetar Turistrådet med möten och konferenser

Mötesdeltagare är en viktig målgrupp för besöksnäringen i Västsverige och Turistrådet arbetar aktivt för att fler möten och kongresser ska förläggas till regionen.

För att underlätta för konferensbokare att hitta mötesdestinationen Västsverige har vi på vastsverige.com en egen flik kallad Möten. 

Venue finder på vastsverige.com

På Mötesfliken på vastsverige.com finns bland annat en så kallad Venue Finder, det vill säga ett verktyg som samlar mötes- och konferensplatser i Västsverige utifrån en rad olika parametrar. Varje konferensanläggning presenteras med fakta och en kort introduktionstext. Venue Findern riktar sig till företag och organisationer som vill konferera i regionen. Anläggningarna ska också ha ett tydligt konferenserbjudande på sin webbplats och ha en färdig prislista för konferenser. Det är viktigt att kunna lämna en offert direkt på förfrågan.

Samverkan med Västsveriges Convention Bureaus

En Convention Bureau är en icke-vinstdrivande organisation som med hjälp av nationella och internationella möten och evenemang bidrar till utvecklingen och marknadsföringen av en ort eller region. I Västsverige finns Convention Bureaus i Göteborg, Borås, Trollhättan, Uddevalla och Skövde. Turistrådet håller i nätverksträffar och agerar bollplank gentemot det västsvenska Convention Bureauerna. 

Läs mer om Västsveriges Convention Bureaus på vastsverige.com.

Fotograf: Jonas Ingman

 Samverkan med Västsveriges PCO:er

En Professional Congress Organiser (PCO) är ett företag som är specialiserat på att erbjuda experttjänster för konferenser, kongresser och rese- och hotellarrangemang. De är en hjälp för mötesarrangörer och organisationer att genomföra effektiva och bra möten.

Turistrådet tipsar de lokala PCO:erna om boendeanläggningar, aktiviteter och restauranger i vår region och jobbar för att finnas med på kongressernas hemsidor med länkar om vad som finns i Västsverige. Vi stöttar även upp med bild- och filmmaterial.

Läs mer om Västsveriges PCO:er på vastsverige.com

Samverkan med Västsveriges DMC:s och eventbolag

DMC står för Destination Management Company, vilket innebär företag som arbetar med aktiviteter ochupplevelser för internationella gäster i samband med kongresser och företagsmöten som äger rum i Västsverige. Turistrådet tipsar västsvenska DMC:s och eventbolag  om boendanläggningar, aktiviteter och restauranger i vår region. 

Läs mer om Västsverige DMC:s på vastsverige.com