({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Vinter i Bohuslän

    Besöksnäringsinsats: Båt- och skärgårdsupplevelser

    Fotograf: Anders Jonsson

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Hållbarhet är viktigare än någonsin. I den här satsningen ligger fokus på båt- och skärgårdsupplevelser i Bohuslän under hela året. Tanken är att på sikt också utveckla besöksnäringsinsatsen till gälla hela Västsverige. 

Vi vill få fler besökare att handla, äta och övernatta utanför högsäsong. Det finns massor av härliga upplevelser med båtar, sjö och skärgård i fokus som man kan ta del av utan att äga en egen båt. Dessa finns samlade på en portalsida på vastsverige.com. Här finns utifrån säsong och årstid information om båtturer samt inspirerande artiklar om destinationer besökarna kan ta sig till utan att ha egen båt. Vi kommunicerar både reguljär båttrafik och paketerade kryssningar.

 

Turistrådets insats

Arbetet med att inventera vilka rederier och båtaktörer som trafikerade den bohuslänska skärgården ledde fram till att ett nätverk bildades. Här samlas konkurrerande verksamheter som alla jagar samma besökare, men som inom ramen för nätverket valt att samarbeta. Turistrådet anordnar en nätverksträff per år. Syftet med den är att ha en ständigt pågående diskussion kring samverkan samt att utbyta erfarenheter och hitta synergieffekter som ska kunna gynna hela näringen och inte bara de enskilda aktörerna.

Vi stöttar båtföretagen och även andra besöksnäringsföretag som vill paketera kring båtupplevelser, bland annat genom att hjälpa till med Digital närvaro (inventering av företagets webbplats och sociala medier). Vi kan också vara ett bollplank när det gäller att hitta evenemang eller aktiviteter som kan fungera som ”dragare” till skärgårdsdestinationerna utanför högsäsong.

Genom våra insatser för reseanledningar kopplade till båt- och skärgårdsupplevelser i hela Västsverige vill vi bidra till en levande båttrafik som kan nyttjas av både boende och besökare året runt.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Sofie Olsson
031-818349
sofie.olsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2022

 

 

Kallbad

Kampanjperiod:17 januari – 6 februari

Målgrupp och aktivering

Denna kampanjinsats vänder sig till personer i ålder 25-65+ med intressen kopplade till kallbad i Västra Götaland.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Boendeanläggningar i Västsverige på Världennivå enligt Sverige-Norden-Världen (nära hav/sjö) som har ett paket kopplat till kallbad. På kampanjwebbplatsen tipsar vi om företag nära badplatser på Norden och världennivå.

 

Intressanta länkar

Kampanjwebbplats: Kallbad i Västsverige

 

Senast genomförda kampanj

Kallbad - Exponering och resultat vintern 2022

 

Möt våren och hösten i skärgården

Kampanjperiod: Båt- och skärgårdsupplevelser-sidan finns på vastsverige.com under hela året, men vid två tillfällen gör vi en extra marknadsförings- och kommunikationsinsats:  28 mars-8 maj (Möt våren i skärgården), 5 september-2 oktober (Möt hösten i skärgården). Datumen för den sistnämnda insatsen är preliminära. 

Målgrupp och aktivering

Kampanjen riktar sig till livsnjutande par och kompisgäng i olika åldrar som bor i södra Sverige. Extra insatser görs mot södra Sverige (Västra Götaland, Halland och Jönköping, samt Örebro, Karlstad och Malmö inom 8 mils radie). Aktiveringen sker via digital marknadsföring med kampanjsida på vastsverige.com samt via köpt och organisk trafik på sociala medier och sökordsannonsering. 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

Här riktar vi oss till boendenaläggningar på Världen-nivå enligt Sverige-Norden-Världen, belägna i Göteborgs och Bohusläns skärgårdar som har fokus på paketerade upplevelser. Vi välkomnar också företag på Norden-nivå som arbetar med båt- och fisketurer samt andra aktiviteter. 

 

Intressanta länkar

https://www.vastsverige.com/se-och-gora/batupplevelser/

 

Senast genomförda kampanj

Möt våren i skärgården - Exponering och resultat 2021

Göteborgs skärgård med egen båt - Exponering och resultat 2021

Remember September - Exponering och resultat 2021

Skaldjursupplevelser - Exponering och resultat augusti-september 2021 (samarbete Båtupplevelser/Strax utanför Göteborg/Mat)