({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Pilane

    Besöksnäringsinsats: Tjörn - Island of Art

    Fotograf: Roger Borgelid

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Samarbetsformen för Tjörn – Island of Art har funnits sedan 2015 och utvecklats och anpassats efter att förutsättningarna förändrats.

Tjörn – Island of Art består av tre av regionens främsta konst- och designupplevelser. Det är Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane och Pater Noster ett hem vid horisonten. Konsten i kombination med Bohusläns unika natur är grundpelarna i dagens koncept.

Tjörns kommun är projektägare och Turistrådet Västsverige ingår i styrgruppen tillsammans med Södra Bohuslän Turism, Skulptur i Pilane, Nordiska Akvarellmuseet och Pater Noster - Ett hem vid horisonten.

Tjörn Island of Art är ett koncept som omfattar affärsutveckling och kommunikation som ger bärighet i destinationsutveckling och kopplar på boendeanläggningar och andra besöksnäringsverksamheter.

Tjörn – Island of Art fungerar som ett paraplykoncept som ger en tydlig geografisk placering på kartan och särskiljer sig med en USP i form av konst och design i världsklass. Med detta som dragkraft kopplas ytterligare reseanledningar och tas ut bokningsbara boendepaket och kurerad information som gör platsen attraktiv och lätt att besöka.

Bokningsbara boendepaket:

  • Måla akvarell på Tjörn Island of Art
  • Njut och må gott på Tjörn Island of Art
  • Cykla på Tjörn Island of Art

Kurerade upplevelser i kommunikation

  • Konst och design i Världsklass med info om de tre olika besöksmålen.
  • Vandringsleden mellan Nordiska Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane som kan cyklas eller vandras.

Med satsningen på Tjörn – Island of Art vill vi få fler besökare att resa till Tjörn utanför högsäsongen och njuta av konst och natur, övernatta, äta och handla.

Insatser justerar efter rådande pandemiläge.

 

Turistrådets insats

Turistrådet ingår i den arbetsgrupp som Tjörns kommun projektleder och bidrar med affärsutveckling och marknadskommunikation.

Inom projektet bidrar Turistrådet med att projektleda arbetet med boendepaketering tillsammans med Södra Bohuslän Turism. Vi sätter en plan för marknadskommunikation och ansvarar för digitala kampanjer, stödjer Södra Bohuslän Turism i arbetet med portalsida, producerar film för SOME för köpta och organiska inlägg i SOME och uppdaterar verktygslådan med marknadsmaterial som verksamheterna med fördel ska lyfta i sin kommunikation för att stärka sig och platsen utifrån konceptet.  

Genom våra insatser inom Tjörn – Island of Art lyfter vi konst i världsklass nationellt och internationellt och profilerar Västsverige som en attraktiv destination inom kulturturism. Vi vill skapa efterfrågan då det finns kapacitet att ta emot fler gäster och på så sätt bidra till fler affärer för besöksnäringsföretagen och bredda den traditionella sommarsäsongen.

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Gunilla Davidsson
031-818358
gunilla.davidsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2022

 

 

Tjörn - Island of Art

Konceptsajten Tjörn - Island of Art (vastsverige.com) administreras av Södra Bohuslän Turism AB . Sajten för Tjörn – Island of Art är aktuell året runt eftersom Nordiska Akvarellmuseet är helårsöppet, Pater Noster ett hem vid horisonten och dess fyr är öppet i stort sett hela året och kulturlandskapet som utgör Skulptur i Pilane är öppet att ströva i hela året. Skulptur i Pilane har flera permanenta konstverk med den ikoniska skulpturen Anna av Jaume Plensa som blickar över ut över havet. Skulptur i Pilanes sommarutställningen är öppen 14 maj – 18 september 2022.

Kampanjperiod: 15 maj-30 juni (Njut och må bra på Tjörn Island of art) och 29 augusti-18 september (Måla akvarell på Tjörn Island of art)

 

Målgrupp och aktivering

Njut och må gott på Tjörn Island of Art baserar sig på hotellens önskan att skapa mer beläggning måndag – torsdag under lågsäsong och när Skulptur i Pilane öppnat för säsongen. Målgruppen är aktiva pensionärer i Södra Sverige.

Måla akvarell på Tjörn Island of Art vänder sig framförallt till kvinnor i åldern 40 – 60 år som är konst och kulturintresserade i Västsverige.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

De företag som delar är Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane och Pater Noster samt en rad boendeanläggningar på och i anslutning till Tjörn.

 

Intressanta länkar

Tjörn - Island of Art (vastsverige.com)

Nordiska Akvarellmuseet | Unik mötesplats i konsten

Skulptur i Pilane konstutställning på Tjörn

Pater Noster

 

Senaste kampanj

Exponering och resultat - Tjörn Island of Art 2021