({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Pilane

    Besöksnäringsinsats: Tjörn - Island of Art

    Fotograf: Roger Borgelid

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

År 2015 påbörjades samarbetsprojektet ”Världens Svettigaste Konstrunda” som utvecklats och idag är ”Tjörn – Island of Art”. Samarbetet är från början ett lokalt initiativ från Tjörn Triathlon som tillsammans med Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane, Tjörns kommun, Turistrådet Västsverige och Södra Bohuslän Turism ville lyfta konst i världsklass genom idrottsevenemanget Tjörn Triathlon. Tävlingen genomfördes sista gången 2018 men samarbetet och viljan att fortsätta utveckla konceptet med kvarvarande parter är starkt. Nu lyfts Tjörn – Island of Art med två av regionens främsta konstupplevelser (Skulptur i Pilane och Nordiska Akvarellmuseet) förenat och sammanlänkad av en cykel- och vandringsled. Tjörns kommun är projektägare och Turistrådet Västsverige ingår i styrgruppen tillsammans med övriga aktörer, som med gemensamma insatser i kommunicerar cykel- och vandringsleden, Pilane och Akvarellmuseet och tar ut detta i kommunikationen utifrån upparbetad konceptstruktur och samarbete som grund. En viktig del i konceptet är att boendeanläggningar skapar tydliga boendepaket som lyfter Tjörn – Island of Art som reseanledning, vilket skapar förutsättning för att gästerna ska stanna längre på destinationen.

Med besöksnäringsinsatsen vill vi få fler besökare att resa till Tjörn utanför högsäsong och njuta av konst och natur samtidigt som de övernattar, äter och handlar lokalt.

Precis som allt annat just nu så justerar vi givetvis innehållet så att det korresponderar med rådande pandemiläge.

 

Turistrådets insats

Turistrådet ingår i den arbetsgrupp som Tjörns kommun projektleder och bidrar med affärsutvecklingskompetens. Förändring av konceptnamn år 2021 till Tjörn – Island of Art innebär att namnet justeras i det grafiska manér som Turistrådet har tagit fram. Portalsidan, folder, film och material för Turistrådets digitala verktygslåda ses över och justeras av Turistrådet som sedan lämnar över delar av materialet för tryck och administrering till Tjörns kommun.

Genom våra insatser inom Tjörn – Island of Art lyfter vi konst i världsklass nationellt och internationellt och profilerar Västsverige som en attraktiv destination inom kulturturism. Vi vill skapa efterfrågan då det finns kapacitet att ta emot fler gäster och på så sätt bidra till fler affärer för besöksnäringsföretagen och bredda den traditionella sommarsäsongen.

 

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Gunilla Davidsson
031-818358
gunilla.davidsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2021

 

 

Tjörn - Island of Art

Kampanjperiod: Tjörn – Island of Art ligger uppe på vastsverige.com under hela året eftersom Nordiska Akvarellmuseet är öppet året runt samt kulturlandskapet som sommartid utgör Skulpturpark Pilane är öppet att ströva i och ta del av parkens permanenta skulptur Anna av Jaume Plensa övrig tid på året.

Skulpturparken Pilane är öppet från 15 maj och en bit in på hösten. En extra marknadsförings- och kommunikationsinsats görs på försäsongen av Turistrådet Västsverige: 15 maj – 28 juni.

 

Målgrupp och aktivering

Denna kampanj är aktiverad av Turistrådet. Tjörn - Island of Art vänder sig till par och pensionärer som är nyfikna på konst, kultur och livsstil. De uppskattar naturupplevelser, lokal mat och dryck och vill upptäcka nya platser. Tjörn – Island of Art vänder sig även till barnfamiljer som vill aktivera sig med kulturupplevelser och enklare cykeltur (leisure). Kommunikationen sker genom annonsering i Turistrådets kanaler och riktar sig främst till västsvenskar och närliggande regioners invånare. I händelse att av pandemin släpper så kommer vi även att annonsera gentemot storstadsregionerna Malmö, Stockholm och Oslo.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

I nuläget ingår de två besöksmålen som tillsammans med vandrings- och cykelleden utgör reseanledning det vill säga Nordiska Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane. Även följande boendeanläggningar som skapat paketerbjudande ingår i kampanjen: Salt & Sill, Stenungsbaden, Pater Noster och Hav & Logi. Vi välkomnar självklart fler boendeanläggningar som vill paketera konceptet Tjörn – Island of Art. 

 

Intressanta länkar

Portalsida: Tjörn Island of Art

 

Senaste genomförda kampanj

Ny kampanj.