({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Besöksnäringsinsats: Tjörn - Island of Art

Fotograf: Roger Borgelid

Kort beskrivning av besöksnäringsinsatsen

 

 

Syfte

Samarbetsformen för Tjörn – Island of Art har funnits sedan 2015 och utvecklats och anpassats efter att förutsättningarna förändrats.

Tjörn – Island of Art består av tre av regionens främsta konst- och designupplevelser. Det är Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane och Pater Noster fyren och ett hem vid horisonten. Konsten med utgångspunkt av hav, ö och Bohusläns unika natur är grundpelarna i dagens koncept.

Tjörns kommun är projektägare och Turistrådet Västsverige ingår i styrgruppen tillsammans med Södra Bohuslän Turism, Skulptur i Pilane, Nordiska Akvarellmuseet och Pater Noster - Ett hem vid horisonten.

Tjörn Island of Art är ett koncept som omfattar affärsutveckling och kommunikation som ger bärighet i destinationsutveckling och kopplar på boendeanläggningar och andra besöksnäringsverksamheter.

Tjörn – Island of Art fungerar som ett paraplykoncept som ger en tydlig geografisk placering på kartan och särskiljer sig med en USP i form av konst och design i världsklass. Med detta som dragkraft kopplas ytterligare reseanledningar och tas ut bokningsbara boendepaket och kurerad information som gör platsen attraktiv och lätt att besöka.

Med satsningen på Tjörn – Island of Art vill vi få fler besökare att resa till Tjörn utanför högsäsongen och njuta av konst och natur, övernatta, äta och handla.

 

Turistrådets insats

Turistrådet ingår i den arbetsgrupp som Tjörns kommun projektleder och bidrar med affärsutveckling och marknadskommunikation.

Inom projektet bidrar Turistrådet med att projektleda arbetet med boendepaketering tillsammans med Södra Bohuslän Turism. Vi sätter en plan för marknadskommunikation och ansvarar för digitala kampanjer, stödjer Södra Bohuslän Turism i arbetet med portalsida, producerar film för SOME för köpta och organiska inlägg i SOME och uppdaterar verktygslådan med marknadsmaterial som verksamheterna med fördel ska lyfta i sin kommunikation för att stärka sig och platsen utifrån konceptet. 

Genom våra insatser inom Tjörn – Island of Art lyfter vi konst i världsklass nationellt och internationellt och profilerar Västsverige som en attraktiv destination inom kulturturism. Vi vill skapa efterfrågan då det finns kapacitet att ta emot fler gäster och på så sätt bidra till fler affärer för besöksnäringsföretagen och bredda den traditionella sommarsäsongen.

Ansvarig projektledare hos Turistrådet Västsverige:

Gunilla Davidsson
0706-57 76 46
gunilla.davidsson@vastsverige.com 

Planerade kampanjer 2023

 

 

Tjörn - Island of Art

Kampanjperiod: 15-28 maj

Konceptsajten Tjörn - Island of Art (vastsverige.com) administreras av Södra Bohuslän Turism AB. Sajten för Tjörn – Island of Art är aktuell året runt eftersom Nordiska Akvarellmuseet är helårsöppet, Pater Noster ett hem vid horisonten och dess fyr är öppet i stort sett hela året och kulturlandskapet som utgör Skulptur i Pilane är öppet att ströva i hela året. Skulptur i Pilane har permanenta konstverk med den ikoniska skulpturen Anna av Jaume Plensa som blickar över ut över havet. Skulptur i Pilanes sommarutställningen är öppen mitten av maj till början av september 2023.

 

Målgrupp och aktivering

Njut och må gott på Tjörn Island of Art baserar sig på hållbarhetsprincipen ”när och där det inte är fullt” på försäsong innan industrisemestern i juli och vänder sig till målgruppen kvinnor och män i åldern 40-65+, med intressen som t.ex. konst, konstmuseum, målning, semester, hotell och konstverk i en geografisk radie omfattande 1,5 timmes resväg från Tjörn.

 

Vilka företag/organisationer kan delta i kampanjen?

De företag som delar är Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane och Pater Noster samt en rad boendeanläggningar på och i anslutning till Tjörn.

 

Intressanta länkar

Tjörn - Island of Art (vastsverige.com)

Nordiska Akvarellmuseet | Unik mötesplats i konsten

Skulptur i Pilane konstutställning på Tjörn

Pater Noster

 

Senaste kampanj

Exponering och resultat - Tjörn Island of Art maj-juni 2023