({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Åsa Dahlgren

InfoPoint – här hittar du information

Arbetet med företag som vill vara InfoPoint ingår i satsningen att möta besökaren där hen är. Vi är jätteglada över att snart alla kommuner i vår region erbjuder företag att vara InfoPoint. I takt med att teknikutvecklingen går framåt med stormsteg, roamingavgifter minskar/försvinner och våra beteenden ändras, förändras också vår bransch.

Besökaren idag reser med sin smartphone och är van att få fram information 24/7. På en plats måste alla, företag, organisationer, kommunen och invånarna alla hjälpas åt med att bidra till en bra upplevelse för besökaren, det är inget val, utan det är så vår värld ser ut idag. 

Som besökare vill man ha och förväntas ha en palett att välja av.  Företag måste leverera information och inspiration till besökaren på plats och i digitala kanaler och samverka med andra aktörer. Rollen för turistcentret blir mer komplex, man måste serva besökarna och alla aktörer på platsen med information och inspiration genom alla möjliga kanaler, organisera samverkan, utbilda, marknadsföra och utveckla.

Nedan har vi samlat info och mallar som kan vara bra att ha i arbetet med InfoPoint. Har du själv tips på hur man kan utveckla arbetet får du gärna höra av dig . 

 

Några tips för en god relation med InfoPoint-företagen:

  • InfoPoint-märket signalerar korrekt information. Det är hög igenkänning på i-et och associeras med att man känner sig trygg med den information man får. (extra bra att trycka på i ”fake news-tider”)
  • Bilda Facebook-/whats-up-grupper med InfoPoint-företagen där man enkelt kan dela information och inspirera varandra.
  • Erbjud dem att synas på olika sätt i era sociala kanaler, t ex ta över ert konto en tid
  • Ha en engagerad kontaktperson på företaget som är dedikerad uppgiften
  • Uppmana företagen att länka till varandra på sina digitala plattformar
  • Uppmana företagen att dela innehåll i sociala kanaler, ökar spridningen avsevärt.


Ladda hem mallar och avtal

Mall - InfoPoint-avtal 2018
Kriterier - InfoPoint 2018

 

Ladda hem presentation InfoPoint 2018

InfoPoint - en del av dagens besöksservice 2018 (PDF)

Vill du ladda ner presentationen som en PowerPoint-presentation kan du hämta den här 

Visita

Visita är den organisation som tillsammans med destinationsrådet bestämmer auktorisation för turistcenter och turistinformation.

Beträffande Info Points; vi påminner liksom förra året om att auktoriserad turistbyrå eller turistcenter har rätt att - utan något ytterligare avtal med Visita - inrätta bemannade InfoPoints.

Man måste dock teckna avtal med det företag som bemannar InfoPoints, läs mer om detta i auktorisationsavtalet. visita.se

 

Resultat utvärdering InfoPoint 2017

I Västsverige fanns totalt 210 företag som verkade som InfoPoints 2017. I utvärderingen som gjordes under hösten visar att åtta av tio tillfrågade företag tycker att arbetet fungerar bra. Att vara en InfoPoint skapar goda möjligheter till samverkan, och stärker också företagets erbjudande gentemot sina besökare.

 

Med gästen i fokus - workshop

Med gästen i fokus är resultatet av en workshopserie som hölls tillsammans med turistorganisationer och företag i Skaraborg under våren 2016.

Gästen i fokus vänder sig i första hand till företag som är InfoPoints. Syftet är sätta gästen i fokus och utifrån hen ta fram vilka besöksmål och aktiviteter som finns. Företagen ska genom workshopen få kunskap om reseanledningar runt om och utanför sitt närområde. De ska känna sig ännu tryggare i att rekommendera sina gäster vad de mer kan uppleva i vårt område, så de stannar fler nätter, kommer tillbaka och rekommenderar andra att åka hit. Workshopen är framtagen tillsammans med Lotta Samuelsson, turistchef i Mariestad och Maria Comstedt, utbildare inom värdskap med stöd från Skaraborgs kommunalförbund.

 

Resultatet av alla workshops i Skaraborg kan du ta del av här Gästen i Fokus Skaraborg

 

Är du intresserad av att genomföra workshopen Gästen i Fokus vänligen kontakta Ann-Sofie Strömbäck.