({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

26 april 2022: Intäktsoptimering för bättre lönsamhet

Den 26 april 2022 anordnades en ny upplaga av Turistrådet Utbildning. Den här gången var temat "Intäktsoptimering för bättre lönsamhet".

Revenue Management, eller intäktsoptimering, handlar bland annat om att maximera intäkterna genom att justera priset baserat på förutspådd efterfrågan - det vill säga att sälja rätt produkt till rätt person vid rätt tillfälle med rätt pris genom rätt bokningskanal.

Under den här utbildningen går vi igenom innebörden av revenue management och grunderna i prissättning och prisoptimering. Du får också tips och råd om hur du, genom olika metoder och verktyg, kan få bättre kontroll över utbud och efterfrågan för att öka din verksamhets lönsamhet.

Efter introduktionen kommer du att få lyssna till några leverantörer av revenue management system (Atomize, Oaky och Taktikon) som berättar om deras tjänster och system, och hur dessa fungerar. Likaså kommer du att få höra några branschkollegor som berättar utifrån egna erfarenheter hur det fungerar i praktiken, och vad arbetssättet betyder för deras verksamheter.

Programmet modereras av Alexandra Fält som driver Alex Hospitality AB & Axia Hospitality LLC. Alexandra har, bland andra uppdrag, ansvaret för Revenue Management på boutiquehotellet, The Lowell i New York.

Ladda hem presentationer (PDF)

Om revenue management

Ordlista - definitioner

Presentation - Taktikon

Presentation - Atomize

Presentation - Oaky

 

Se webinaret i efterhand

Missade du Turistrådet Utbildning om revenue management? Titta då här i efterhand.

Hålltider

00:00: Intro till revenue management – Alexandra Fält
34:09: Boendeanläggningen Strandflickorna delar erfarenheter om sitt användande av RMS - Bettina Salesjö
45:29: Om innebörden och möjligheter av integrerade system och distribution via olika distributionskanaler – Alexandra Fält
55:12: Introduktion RMS följt av tre leverantörer som presenterar sina system och tjänster:
56:56: Om Taktikon - Oliver Geldner
1:07:56: Om Atomize - Alexander Edström
1:14:53: Om Oaky - Erik Tengen
1:26:25: Summering