({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Mountainbike (MTB)

Att kombinera motion och naturupplevelser är en trend som ökar. Vad passar bättre än att fartfyllt uppleva Uddevallas natur från cykelsadeln, på egenhand eller i grupp med en guide?

Att susa fram på en skogsstig med träden intill sig är oslagbart kul, det vet alla som provat! Att cykla mountainbike är en fantastisk kombination av action och naturupplevelse. I Uddevalla finns det uppmärkta mountainbike leder som alla är välkomna att ta del av. Behöver du hjälp med att hyra en mountainbike eller reparationer av din egen cykel så kan ni kontakta LO-Bikes så hjälper de er gärna. 

Bjursjön

I friluftsområdet kring Bjursjön har Uddevalla Cykelklubb tillsammans med Uddevalla kommun skapat några härliga cykelleder i området. Nu finns fyra leder och lederna går på stigar, skogs- och grusvägar och är graderade efter teknisk svårighet. Lederna är utmärkta med skyltar och går i loopar (det vill säga att start och mål är vid samma plats). I området finns också en teknikbana.

Led 1: Fårhagen - Blå - 4,6 km
Underlag: Skogs- och ängsstig.
Karaktär: Plan, lätt bana med vissa utmaningar.

Led 2: Mossen - Röd - 6,8 km
Underlag: Skogsstig.
Karaktär: Leden är ganska krävande och har många partier som är tekniska.

Led 3: Samneröd - Röd - 10 km
Underlag: Skogsstig.
Karaktär: Leden är ganska krävande, mycket kuperad och har många partier som är tekniska.

Led 4: Svarta mossen - Svart – 6,5 km
Underlag: Skogsstig.
Karaktär: Leden är krävande, mycket kuperad och har många partier som är tekniska.

Ladda ner en karta över MTB-lederna vid Bjursjön.

GPX filer för smartwatch och mobil hittar ni här.  

Hitta till Bjursjön

Hafsten

Vid Hafstens Resort kan du cykla en rödmarkerad slinga (Skogsslingan) på 6 km. De erbjuder även uthyrning av elcyklar.

För tävlingssugna

Uddevalla MTB Show är ett motionslopp med underbar mountainbikecykling på singeltrack, traktorvägar, grus och lite asfalt. Det bjuds på vackra vyer vid fjor-dens stränder och härliga sträckor i skogen. Den 68 km långa banan är mycket omväxlande och något mer kuperad än Cykelvasan. Läs mer om Uddevalla MTB Show.