({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Roger Borgelid

5 anledningar att cykla i Uddevalla

  • Uddevalla Turism

Låt klippor, hav och förtrollande skogspartier utgöra kulissen medan du trampar dig fram i lagom takt på cykeln.

 

Vare sig du planerar en regelrätt cykelsemester eller bara vill ta dig en stilla tur längs kusten en sommarkväll är Uddevalla ett utmärkt val - här finns cykelvägar, cykelleder och cykelvänliga stigar. Och med Uddevallas strategiska läge, i hjärtat av Bohuslän, leder de flesta cykelvägar hit! Här kommer 5 anledningar till att du ska välja just Uddevalla för din cykeltur!

1. Cykla på landsväg:

Att susa fram på landsvägar med vinden i håret är ett effektivt och härligt sätt att uppleva landskapet, den vackra naturen och charmiga städer på.
Oavsett om du motionscyklar eller bara använder cykeln som transportmedel för utflykten erbjuder Uddevalla många vackra sträckor som lämpar sig utmärkt för cykling. Dra på dig träningskläderna eller packa picknickkorgen och ge dig ut för en härlig tur!

Söker du cykelvänliga vägar? Här finner du en karta över några av cykelvägarna.

2. Cykla Mountainbike:

Att kombinera motion och naturupplevelser är en trend som ökar och vad passar bättre än att fartfyllt uppleva Uddevallas natur från cykelsadeln? Att susa fram på en skogsstig (i den fart man själv väljer) med träden alldeles intill sig är oslagbart kul, det vet alla som provat! Att cykla mountainbike är en fantastisk kombination av action och naturupplevelse. I Uddevalla finns det ett par mountainbike leder uppmärkta som alla är välkomna att ta del av.

Söker du perfekta MTB-leder? Läs mer.

3. Cykla i grupp

Att cykla i grupp är en fantastisk aktivitet som utöver motion även öppnar upp för möjlighet att lära känna nya människor och upptäcka nya miljöer. Uddevalla lämpar sig utmärkt för cykling och här erbjuds såväl utmanande mountainbikecykling i skog och berg och fina platser för landsvägscykling längs havet.

Upplevelsebolaget arrangerar kortare turer runt Uddevalla och erbjuder bland annat MTB-måndagar där du cyklar i en grupp om minst 4 personer. På en MTB-måndag väljer Upplevelsebolaget en tur som passar bäst just för dagen, beroende på förhållanden och önskemål. Läs mer om turerna på Upplevelsebolagets hemsida.

LO Multisport i Ljungskile erbjuder också cykling i grupp på utsatta datum (eller vid förfrågan). Här varvas såväl MTB med landsvägscykling och du får ett träningspass anpassat efter sällskapets förmåga, allt från elit till motionärer är välkomna!

4. Hyr cykel

Besöker du Uddevalla som turist eller inte äger en egen cykel? Nu kan du enkelt och smidigt hyra en cykel från något utav våra uthyrningsställen och ta dig runt på egen hand. Hyr cykeln så länge du själv önskar och upptäck det fantastiska landskapet och de charmiga kuststäderna!

Hyr cykel.

5. För tävlingssugna:

Utmana dina kompisar eller kollegor på en fantastisk cykelrunda på landsvägar i den dalsländska naturen. Dalslandsrundan har olika klasser och banlängder för att passa alla motionärer – oavsett om du vill ta en lugn cykeltur eller vill ”värma upp” inför större cykelutmaningar under säsongen. Läs mer om Dalslandsrundan.
SWIX Uddevalla MTB är ett också motionslopp med underbar mountainbikecykling på singeltrack, traktorvägar, grus och lite asfalt. Det bjuds på vackra vyer vid fjor-dens stränder och härliga sträckor i skogen. Den 68 km långa banan är mycket omväxlande och något mer kuperad än Cykelvasan.