Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Uddevallas godaste kanelbulle

  • 01 okt, 2018
  • Uddevalla Turism

Den 4:e oktober är det Kanelbullens Dag. En dag värd att fira och inför denna dagen har vi besökt några av stadens konditorier och caféer för att utse Uddevallas godaste kanelbulle år 2018!

I Uddevalla kan du få tag på en riktigt god kanelbulle året runt, inte minst på Kanelbullens Dag som infaller den 4:e oktober varje år. Detta erkända bakverk älskas av både stora och små och vilken bulle som egentligen är godast är svårt och säga då smaken är väldigt individuell. Men inför Kanelbullens Dag har vi på redaktionen gjort ett urval* av stadens kanelbullar och utsett vår favorit. Kanske har du samma favorit som oss eller någon helt annan?

 

Centralens Konditori

Pris: 19kr
+ Fluffig och luftig bulle där smaken av nymald kardemumma och kanel är framträdande. Väl tilltagen och jämnt fördelad fyllning skapar en saftig bulle.
- Kanterna är något torra och upplevs nästan som brända. Pärlsockret kunde varit mer jämnt fördelat över hela bullen.
Betyg: 3,5/5

 

 

Café Flora, Ljungskile

Pris: 25kr
+ Mjuk bulle som bakats i (vad vi tror är) en slags muffinsplåt vilket gör att bullen hålls kompakt och inte riskerar att brännas. Tydlig smörsmak på bullen. Jämnt fördelad fyllning och pärlsocker skapar ett bra helhetsintryck.
- Smaken av kanel är något svag, kunde varit betydligt mer framträdande. Fyllningen är även lite snålt tilltaget, liknar mer ett vetebröd än en kanelbulle. Vi tycker även att bullen saknar kardemumma(?) i alla fall känner vi inte smaken av den.
Betyg: 3/5

 

 

Einars Konditori

Pris: 18kr
+ Bra storlek på denna kanelbulle som har en tydlig smak av såväl kanel som kardemumma. Vetebrödet är luftigt och skapar en hög bulle som är väldigt saftig i mitten.
- Kanterna på bullen är på gränsen till brända och upplevs därför som ganska torra. Vi ser också att pärlsockret kunde varit något mer jämnt fördelat över bullen.
Betyg: 4/5

 

 

Lejas Café - Redaktionens favorit!

Pris: 29kr
+ Mjuk, saftig bulle som är jämnt gräddad och har såväl fyllning som pärlsocker jämnt fördelat över hela bullen. Bra smak av kardemumma och fyllningen är smörig och bidrar till att kanelbullen blir ännu saftigare. Bra storlek på bullen i förhållande till pris.
- Smaken av kanel är något svag, kunde varit mer kanel i fyllningen.
Betyg: 5/5

 

 

Wienerkonditoriet

Pris: 22kr
+ Stor kanelbulle med mycket bra smak av kanel och kardemumma. Bullen har också en annorlunda form än de övriga bullarna som är klassiska snurror. Denna bulle upplevs därför hembakad och får fyllningen jämt fördelad.
- Bullen upplevs som något kompakt där korta glutentrådar skapar en mer ”tät” än luftig bulle.
Betyg: 3/5

 

 

Pressbyrån

Pris: 18kr
+ Saftig bulle som är jämnt gräddad och har generöst tilltagen fyllning. Även pärlsockret är jämnt fördelat över bullen och det luftiga vetebrödet ger ett angenämt intryck.
- Det finns en tydlig bismak på fyllningen (möjligtvis av aprikoskärnor?) som ger ett tydligt sken av att detta är en bake-off produkt snarare än något hembakt.
Betyg: 2/5

 

*Slumpmässigt urval. Kanelbullar finns att köpa på fler ställen än de vi valt att testa från. Urvalet och testresultatet är på inget sätt sponsrat.