Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Anna Storm

  • Fotograf: Anna Storm

Vinter i Uddevalla

  • 01 feb, 2019
  • Uddevalla Turism

Vintern i Uddevalla är minst lika magisk som sommarmånaderna. Drick en varm kaffe medan du strosar runt på stan. Eller varför inte ta med vännerna på en utflykt på ett snötäckt fjäll och kortare promenader med mysiga fikastopp. Här tipsar vi om härliga aktiviteter i ett vintrigt Uddevalla.

 

Bland snötäckta fjäll & storslagen natur

Vår vackra natur och inte minst våra populära fjäll (Herrestadsfjället och Bredfjället) lockar till utomhusaktiviteter även under vinterhalvåret. Här kan du spendera en dag eller några timmar med att vandra på vackra stigar och vandringsleder (ex. Bohusleden och Kuststigen). Packa en ryggsäck med något varmt att dricka och äta och spendera timmar i frisk luft och storslagen natur.

Är ni sugna på att åka längdskidor ordnas skidspår på flera olika motionsanläggningar i Uddevalla om naturlig snö finns. Elljusspår finns på Klämman, Norra fjället, Bjursjön och Stenshult. Aktuell info finns på www.skidspar.se/vastra-gotaland/uddevalla.

Ett annat fantastiskt sätt att ta sig fram på (om det blir is) är långfärdskridskor. Den rytmiskt vaggande färden över fruset vatten, med stränder och uddar som passerar, är rent meditativ. Liten friktion, bra fart och bara ljudet från skridskorna mot isen som bryter vintertystnaden. Vill du inte åka själv kan du låta Upplevelsebolaget guida dig över isen. Vill du hellre hålla dig till ett tryggare underlag finns det en ishall i Uddevalla som har öppet mellan oktober och mars, men håll koll på öppettiderna då hallen kan vara förbokad. Isklättring är också en spännande aktivitet. Med stegjärn och yxor tar du dig uppför Bohusläns frusna vattenfall. Följ med Upplevelsebolaget på kanske ett av vinterns roligaste äventyr.