({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Maxa höstlovet

Snart är det dags för höstlov och här tipsar vi om härliga aktiviteter i Uddevalla och Bohuslän för alla åldrar.

Emaus Lantgård
Emaus Lantgård lär ni känna djuren. Klappa grisar och ankor, kaniner och katter. Kanske vågar ni till och med rida på ponnyhästar eller ta en sväng med häst och vagn? Det finns en stor lekplats för barnen och fikaplatser där picknickkorgen kommer till sin rätt. Emaus Lantgård är en del av Emaus naturreservat. Från den högsta punkten erbjuds besökaren en hänförande utsikt över Byfjorden och det närliggande Gustafsbergsområdet. Området är genomväxt av lättgångna stigar - kanske hittar ni till pärongungan? En favorit hos barnen.

Bohusläns museum
Bohusläns museum ligger mitt i centrala Uddevalla med närhet till både shopping och mysiga caféer. Här tittar ni på barnvänliga utställningar om Bohusläns historia, djur och natur. Det finns också ett populärt lekrum med bland annat "ångaren" som tutar för avgång.

Stellas lekland
För barnen som inte kan få nog av skratt och lek ligger Stellas Lekland på Kuröd i Uddevalla - ett paradis för alla barn… och vuxna! Här leker ni länge och säkert i allt från färgglada bollhav till svindlande hängbroar.

Herrestadsfjället & Bredfjället
Spendera en dag i skogen och vid sjöarna på Herrestadsfjället eller Bredfjället i Ljungskile. Packa ryggsäckarna och ge er ut för en heldag innehållandes vandring, svampplockning och lek i skogarna. Avsluta med picknick eller varför inte besöka en av eldstäderna och grilla korv och marshmallows.

Bio
Att gå på en eftermiddagsbio brukar vara ett uppskattat inslag i vardagen för såväl stora som små. Unna er popcorn, dricka och ha en härlig filmupplevelse på Biostaden!

Halloween Camp
Spendera en vecka (30 oktober - 6 november) på Hafstens Resort och deras fullspäckade halloween-vecka! Här får ni en goodiebag vid incheckning med halloween-dekoration och under helgen får ni bland annat ta del av spökklättring i Höghöjdsbanan, pysselstunder, musik quiz, spökvandringar, tipspromenad, korvgrillning, ponnyridning med spöktema och självklart får ni möjlighet att göra en egen halloween-pumpa.

Äventyr med familjen 
I barnens värld är det minsta påhitt en stor upplevelse. Oavsett vad dina barn gillar att göra hjälper Destination Bokenäset, Bohusgården hotell & konferens samt Best Western Hotel Carlia gärna till med roliga aktiviteter. Cykla mountainbike, blås stora såpbubblor i solnedgången eller flyg drake en blåsig dag? Här finns alla möjligheter till ett fantastiskt höstlov för hela familjen.

Övriga aktiviteter i Bohuslän

Uddevalla är den perfekta utgångspunkten för fler upplevelser att maxa höstlovet med. Som största stad i Bohuslän och ett utmärkt geografiskt läge har du här nära till:

Nordiska Akvarellmuseet - Skärhamn
På Nordiska Akvarellmuseet är all konst baserad på vatten, pigment och papper. Här kan du se spännande utställningar från hela världen, lyssna på intressanta föredrag och njuta av konserter. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården.

Nordens Ark – Hunnebostrand
Nordens Ark är en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Här kan du bekanta dig med amurtiger, snöleopard, varg, pallaskatt, järv och mindre panda. Men här finns också klappvänliga djur som fjällko, gutefår och gotlandskanin.