({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Mats Lind

06
feb
-
07
feb

Fis Cross-Country World Cup Ulricehamn 2021
Ulricehamn

Världscup i längdskidor kommer tillbaka till Ulricehamn.

Världscup i längdskidor

Vintern 2021 är det äntligen dags igen. Världscupen i längdskidor återvänder till succéarenan Lassalyckan och Ulricehamn för tredje gången. Med 60 000 besökare under första världscuptävlingarna i Ulricehamn 2017 och runt 45 000 lika entusiastiska åskådare två år senare så får man verkligen säga att Ulricehamn är en stor succé vad det gäller världscuptävlingar i längdskidåkning. Nu blir det spännande nyheter då tävlingarna byter inriktning. Sprint är det som nu står på schemat. Det utlovas högt tempo och snabba åkare.
Lördagen blir det Individuell Sprint och på söndagen Teamsprint.

Fotograf: Picasa

Biljetter och Golden Tickets 

Dessvärre planerar man för att köra evenemanget utan publik då gällande förordningar inte tillåter det pga Coronapandemin. Det finns dock en unik chans att kunna bli en av endast 8 personer per dag som får uppleva tävlingarna på plats. Alla som köper en Stödbiljett har möjliget att vinna denna super VIP-biljett, en Golden Ticket. Vid fyra tillfällen under januari utses en lördagsvinnare och en söndagsvinnare som får två Golden Tickets var.

För att vara med i tävlingen köper du en stödbiljett för 100 kronor. I samband med köpet svarar du på en enkel fråga.

Var med och tävla om Golden Ticket här

Va med på världscupen via TV och dator

Studio Lassalyckan
Under lördagen kommer det att sändas live från världscupen i längdskidor här i Ulricehamn. Det kommer att byggas upp en studio på arenan för att ge dig en så bra känsla som möjligt. Vi vill att du ska känna att du är en del av världscupen även denna gång. Studio Lassalyckan bjuder bland annat på intervjuer med åkare, personer som jobbar i teamen runt åkarna och också personer ifrån världscuporganisation. Vi sänder dessutom de spännande prologerna där de bästa åkarna går vidare till finalomgången. Det kommer att arrangeras en invigning där vi bjuder på bra musik, invigningstal och sedvanlig pompa och ståt.

Hur och var kan man se det här?

En Webb-TV sändning startar ca 9.00 på lördag morgon och länken till det här finns på världscupens hemsida. Tjänsten är gratis. Inga koder kommer krävas.

Länk till webb-tv här: Följ världscupen digitalt 

Köp ditt publikjubel

I år är läget annorlunda men vi vägrar att vara tysta. Den 6-7 februari kan du vara med och fylla Lassalyckan med digitala applåder, bjällror och jubel. Hjälp till att skapa ett unikt publikstöd, från din egen soffa.

Läs mer och köp ditt publikljud här: Worldcupulricehamn

Världscupen i Ulricehamn

Januari 2017 hände det - världscupen i längdskidor kom till Ulricehamn. Det blev en fantastisk folkfest och publiksuccé. Hela 60 000 åskådare kom till Lassalyckan för att bevittna de första världscuptävlingarna i längdsidor i Ulricehamn och i Västergötland. Inte bara åskadarna gav arrangören och Ulricehamn lovord. De höga betygen till tävlingarna och arrangemanget stämde även många namnkunniga tävlande in i, och söndagens tävling besöktes även av Sverige Kung, vilket får ses som ett hedersbevis för det lyckade evenemanget.

Sveriges Kung kom till Ulricehamn

På lördag eftermiddag då första dagen av världscupen i Ulricehamn gått av stapeln 2017 meddelande hovet att Kung Carl XVU Gustaf ville besöka söndagen tävlingar i Ulricehamn.

 

2019 återvände Världscupen till Lassalyckan. Snö hade sparats för att säkra en fantastisk tävling och nya utmanande bandelar hade byggt. Även för publiken hade området utvecklats med fler läktarplatser, mer matställen, kiosker, toaletter och fler tunnlar under spåren för mer rörlighet på området.  Besökssiffrorna var nästan uppe i det fantastiska antalet som gästat under 2017 års världscup. 

 

Läs mer om hur Världscupen kom till Ulricehamn

Så kom världscupen till Ulricehamn

 

Vill du åka skidor på en världscuparena?

Lassalyckan finns skidåkning för alla, vare sig du är en av världens bästa åkare, eller om du är nybörjare. På området finns ett hotell, parkering, omklädning, bastu, skiduthyrning och annat som kan vara bra. När det inte är skidsäsong är Lassalyckan ett paradis för friluftsliv. Mountainbikeleder, vandingsspår, golfbana, fotbollbanor- och hall, bouleplaner både utomhus och under tak, konståkning och hockey är bara en del av det som erbjuds. Lassalyckan är också ett officiellt Vasaloppscenter vilket gör att det är den perfekta anläggningen för dig som vill åka något av vasaloppen. Här kan du också få hjälp av Lassalyckans instruktörer. 

Fotograf: Pricca Studios

 

Du hittar mer information på Lassalyckan.se

Varmt välkomna FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn 2021. 

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Ski Event AB

Idrottsgatan 8

523 33 Ulricehamn


Telefon:


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida