({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mats Lind

16
jan
-
17
jan

Fis Cross-Country World Cup Ulricehamn 2021
Ulricehamn

Världscup i längdskidor kommer tillbaka till Ulricehamn.

Obs. Datum kan komma att ändras då FIS inte fastslagit tävlingarna för säsongen!

 

Världscup i längdskidor

Vintern 2021 är det äntligen dags igen. Världscupen i längdskidor återvänder till succéarenan Lassalyckan och Ulricehamn för tredje gången. Nu blir det spännande nyheter då tävlingarna byter inriktning. Sprint är det som nu står på schemat. Det utlovas högt tempo och snabba åkare.
Lördagen blir det Individuell Sprint och på söndagen Teamsprint.

Fotograf: Picasa

 

Världscupen i Ulricehamn

Januari 2017 hände det - världscupen i längdskidor kom till Ulricehamn. Det blev en fantastisk folkfest och publiksuccé. Hela 60 000 åskådare kom till Lassalyckan för att bevittna de första världscuptävlingarna i längdsidor i Ulricehamn och i Västergötland. Inte bara åskadarna gav arrangören och Ulricehamn lovord. De höga betygen till tävlingarna och arrangemanget stämde även många namnkunniga tävlande in i, och söndagens tävling besöktes även av Sverige Kung, vilket får ses som ett hedersbevis för det lyckade evenemanget.

Sveriges Kung kom till Ulricehamn

På lördag eftermiddag då första dagen av världscupen i Ulricehamn gått av stapeln 2017 meddelande hovet att Kung Carl XVU Gustaf ville besöka söndagen tävlingar i Ulricehamn.

 

2019 återvänder Världscupen till Lassalyckan. Snö hade sparats för att säkra en fantastisk tävling och nya utmanande bandelar hade byggt. Även för publiken hade området utvecklats med fler läktarplatser, mer matställen, kiosker, toaletter och fler tunnlar under spåren för mer rörlighet på området.  Besökssiffrorna var nästan uppe i det fantastiska antalet som gästat under 2017 års världscup. 

Aktiviteter, invigning och afterski

Förutom skidtävling blir det aktiviteter, erbjudanden och folkfest i staden under veckan före arrangemanget. Här kommer informationen uppdateras efter hand. 

Boende

Boka ditt boenden i god tid!
Det är högt tryck på boende ! Hotellen inne i Ulricehamn är bokade, till största del av teamen från hela världen. Störst chans att finna något är om du väljer att bo en liten bit utanför Ulricehamn. 

Program

Program med tider kommer uppdateras när det är klart. 

Biljetter

Biljetter för 2021 kommer gå att köpa på nätet samt på Ulricehamns Turistbyrå. Biljettsläpp sker under 2020. 

Världscupen egna hemsida: Worldcupulricehamn

Vill du åka skidor på en världscuparena?

Lassalyckan finns skidåkning för alla, vare sig du är en av världens bästa åkare, eller om du är nybörjare. På området finns ett hotell, parkering, omklädning, bastu, skiduthyrning och annat som kan vara bra. När det inte är skidsäsong är Lassalyckan ett paradis för friluftsliv. Mountainbikeleder, vandingsspår, golfbana, fotbollbanor- och hall, bouleplaner både utomhus och under tak, konståkning och hockey är bara en del av det som erbjuds. Lassalyckan är också ett officiellt Vasaloppscenter vilket gör att det är den perfekta anläggningen för dig som vill åka något av vasaloppen. Här kan du också få hjälp av Lassalyckans instruktörer. 

Fotograf: Pricca Studios

 

Du hittar mer information på Lassalyckan.se

Varmt välkomna till Ulricehamn och FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn 2021. 

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Ski Event AB

Idrottsgatan 8

523 33 Ulricehamn


Telefon:


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida