({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Fotograf: MATS LIND mats@matslind.com

  • Fotograf: MATS LIND mats@matslind.com

16
jun
-
06
okt

Rullskiddagar i Ulricehamn 2018
Ulricehamn

Lassalyckans officiella Vasaloppscenter i samarbete med Instruktör Markus Jönsson.

”Min skidträning består till största del av rullskidsåkning och detta har gett mig 6 stycken topp 20 placeringar i Vasaloppet senaste åren” -Markus Jönsson

Lär dig åka rullskidor

Vill du utveckla dig till en bättre längdskidåkare även då det inte finns snö? Då är bästa verktyget att lära sig åka rullskidor.
Det kan Markus Jönsson. Han och hans instruktörer hjälper dig under rullskiddagarna!

Träningsdagar

Nu är det dags att bjuda in till träningsdagar och uppföljningsdagar på rullskidor i skidmetropolen och världscupstaden Ulricehamn. Under de olika tillfällena kommer Markus Jönsson, tillsammans med instruktören Emma Rönn att hjälpa dig med din rullskidteknik. Han kommer också ge dig träningstips utifrån egna erfarenheter från långlopp och träning till Vasaloppet. Med snöfattiga vintrar är behovet av att kunna förbereda sig på rullskidor inför vintern allt viktigare. Markus har under de senaste 2 åren inte varit iväg på något snöläger utan enbart tränat på hemmaplan vilket har inneburit rullskidåkning både i december och januari men ändå lyckats gå in topp 15 på Vasaloppet. Mycket av träningstipsen handlar om egna erfarenheter för att göra träningen så effektiv som möjligt eftersom han själv måste prioritera träningsmetoder för att hinna med vardagslivet med jobb och 3 barn.

Juni, Juli och Oktober.

Första rullskiddagen är lördagen den 16/6 som blir ett avstamp att komma igång, få teknik- och träningstips och inspiration innan sommaren börjar på allvar. Andra tillfället är den 12/8 som är 2 veckor innan Alliansloppet, världens största rullskidtävling, som är seedningsgrundande för Vasaloppet. Ett perfekt tillfälle för er som tänkt åka loppet att finslipa på det sista. Men också för er som vill förbereda er inför höstens rullskidträning på ett bra sätt som ska vara grunden inför skidsäsongen till vintern. Tredje rullskiddagen är lördagen den 6/10. Tanken med rullskiddagar med jämna mellanrum är att det ska fungera som uppföljningsdagar och att man har möjlighet att kolla om man utvecklar sin rullskidsåkning mellan gångerna men det går även bra om man enbart vill vara med vid ett tillfälle. Rullskiddagarna riktar sig till alla som vill bli en bättre rullskidåkare oavsett om man är nybörjare eller duktig åkare.

För den som vill ta sin rullskidåkning till en ny nivå

09.00 Samling Stadsskogens förskola

09.30 Träningstävling (valfritt) med filmning

12:30 Lunch

14:00 Individuell teknikanalys

16:00 Distanspass klassiskt, fokus teknik från förmiddagens filmning

18.00-19.30 Dusch, föreläsning med frågestund, smörgås och avslutning.

 

För nybörjaren

09.00 Samling Stadsskogens förskola

09.30 Teknikträning

12:30 Lunch

14:00 Att tänka på med rullskidor. Utrusning, träning mm

16.00 Tekninkträning och träningsrunda, fokus teknik.

18.00-19.30 Dusch, föreläsning med frågestund, fika och avslutning

 

 

Rullskidtillverkaren Swenor kommer att tillhandahålla rullskidor och stavar för utlåning under dagarna för er som inte har eller för er som vill testa någon annan modell eller annat rullmotstånd mot det ni är vanan att åka på. Meddela i anmälan om du är i behov av att låna rullskidor och/eller stavar.

Ledare är Markus Jönsson, från Tranemo IF Skidor och Emma Rönn som är f.d. tävlingsåkare men numera skidcoach och PT.

Meriter: 2017: 15:e plats i Vasaloppet. 9:a som bäst i Vasaloppet, 6 gånger topp 20. SM-guld i rullskidor.

Före detta skidgymnasietränare och jobbar som skidinstruktör mot företag, sponsorer och privatpersoner.

Anmälan

Kostnad: 1 dag 1000 kr, 2 dagar 1800 kr och 3 dagar 2600 kr. Lunch ingår. Övernattning för långväga gäst går att arrangera, var god meddela det i anmälan.
Sista anmälningsdagar för 16/6 är 11:e juni, 12/8 är 6/8 och 6/10 är 1/10. Max 20 platser och först till kvar gäller. Det går även att anmäla efter sista datumet men då kan plats inte garanteras.

Anmälan är bindande. Anmälan sker via e-post på adressen: markus.tranemoif@gmail.com

 

Har ni några funderingar så tveka inte att höra av er till Markus!

 

 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Markus Jönsson - Instruktör

Sm-vinnare på rullskidor samarbetar med Lassalyckans Vasaloppscenter som instruktör och arrangerar bland annat rullskiddagar under sommarhalvåret. Han har också skidlektioner efter önskemål och är personlig tränare inom kondition, löpning och rullskidor.

Läs mer
Kontaktinformation

Markus Jönsson

Ulricehamn


Telefon: +46 73 7207283


E-post: markus.tranemoif@gmail.com