({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Mats Lind

23
okt

Vasaloppets besöker Ulricehamn
Ulricehamn

Öppet Hus på Lassalyckan när Vasaloppet firar 100 år & gästar Ulricehamn

 

Vasaloppet firar 100 år 2022 och kommer därför med start i oktober att besöka olika Vasaloppscenter ute i landet med sin rörelseturné. Vasaloppets syfte, att sätta folk i rörelse och få fler att uppleva naturen, kommer att genomsyra hela 100-årsfirandet.

Lassalyckan blev 2011 ett certifierat Vasaloppscenter och då inom Vasaloppets alla tre grenar, cykel, skidor och löpning och Näringsliv Ulricehamn som handhar certifieringen har sedan dess haft en god dialog och gott samarbete med Vasaloppets organisation.

 

 

Välkomna till Öppet Hus på Lassalyckan

Den 23 oktober finns Vasaloppet på plats på Lassalyckan och då kommer det bjudas in till Öppet Hus på området. Företag och föreningar erbjuder prova-på och visar upp sina verksamheter. 

Klart med Öppet hus är i nuläget:

 • Lindas Träningscenter - Titta på anläggningen och prata med personal på plats.
 • Hotell Lassalyckan - Upptäck de fina rummet, lunch finns att köpa i restaurangen.
 • Boule - Testa på boule. Klubbmästerskap i boule pågår samma dag. 
 • Golfklubben - Öppet hus
 • Vasaloppscoachen Markus Jönsson finns på plats med rullskidor. Har du aldrig stått på ett par rullskidor har du nu chans att testa detta. Hjälmar, , stavar, skidor och pjäxor finns att låna. 
 • UPP Ulricehamn Padel Place är öppet och ansvarig finns på plats för att visa upp verksamheten
 • Ulricehamns IFK - testa på Gå-fotboll 
 • Ishallen är öppen och du kan låna skridskor och testa dina kunskaper på is. 
 • 7H Paraalpin erbjuder test av para-downhillcykel med förare i Ryckåsen från 10.30. Om ni har medtag cykelhjälm, annars finns möjlighet att låna. Alla åldrar, ingen viktbegränsning. Små barn åker i förälders knä. Det går att ta bilen in till Ryckåsen för de som har svårt att gå. 
 • Ulricehamns kommun - Lassalyckans driftansvariga finns där. Kommunen äger området och som alltid står pumptrack, mtb-leder, spår och leder samt hinderbanan öppen att testas av nyfika. Medtag egen cykel!
 • Invigning av nybyggda plattformen på tillgänglighetsanpassade stigen. Kommunen och Ulricehamns sparbank kommer låta inviga den helt nybyggda plattformen och bron som är en del av satsningen på tillgänglighet. 
 • Instruktör Emma Rönn kommer hålla i två träningspass under dagen:
  Konditionspass 11.00-12.00Grenspecifik intervallträning - Skidgång! För den som vill testa på skidgång för första gången eller för den vana motionären som vill utmanas och inspireras. Samlas utanför 157xcc och kostnad 150 kr.
  Skidstyrka och Rörlighet 14.00-15.00
  Styrketräning och rörlighet för skidåkaren oavsett nivå. Nyttigt även för de som inte står på skidor på vintrarna såklart. Vi använder egna kroppsvikten som redskap och håller till utomhus.
  Samling utanför 157xcc och kostnad 150 kr.
 • Ulricehamns orienteringsklubb kommer att ha en station ute i skogen vid den nya spången på tillgänglighetsstigen. Här kör man slingan runt med joeletten. Joeletten är en terränggående ”upplevelsefarkost”, en enhjulad stol som gör att man trots ett funktionshinder kan komma ut på lite mer strapatsliknande löprundor i terrängen.
 • Ulricehamns Sparbank ordnar en barnaktivitet där barnen får en karta och ska hjälpa Ulrica Klirr att hitta de gömda Klirrkronorna som finns runt om på Lassalyckan. Aktiviteten utgår från Sparbankens tält som ni hittar vi Informationscentralen nedanför Boulehallen. Mer information kommer på www.ulricehamnssparbank.se  
 • Sportbutiken 157XCC har öppet.

 

 

Vasaloppet arrangerar Barnens Vasalopp

Vasaloppet arrangerar i samarbete med Ulricehamn kommun Barnens Vasalopp, på snö!!!!

En enkel skidtävling/åkning för barn i åldrarna 3-10 ungefär. Snöslingarn kommer vara några tiotal meter så alla barn ska kunna testa. Alla barn som vill vara med får nummerlapp och medalj. Skidor, pjäxor och stavar finns att låna. 

Vasaloppet

De har med sig en klassisk målportal där de serverar blåbärssoppa och Vasaloppsbulle. De erbjuder också besökare att anmäla sig till något av Vasaloppen ( ej de fulltecknade ) och få 20 % rabatt på anmälan. 

 

Tävlingar

Utöver detta kommer det också arrangeras tävlingar. Årets upplaga av den klassiska XC Trail, där man i tvåmannalag tävlar i traillöpning äger rum under denna dag samt även en Backyardtävling där man springer trailbanan i 10 varv ( cirka 10 timmar ). 

 

När?

23 oktober. Start klockan 11.00 och vi kör sedan fram till klockan 15.00.
Mer information kommer.

Mer information om Lassalyckan finner du här: Lassalyckan Ulricehamn

 

Önskar du boende under denna härliga helg rekommenderar vi Hotell Lassalyckan som ligger direkt på området. 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
 • {{day}}
 • {{day}}
 • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
 • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Lassalyckan - Officiellt Vasaloppscenter

Välkommen till Lassalyckan för att vässa formen och lära dig mer om teknik, utrustning och kost för att få ut mer av din träning. Lassalyckan är officiell Vasaloppspartner och erbjuder vasalöpare och andra motionärer kvalitetssäkrade träningsmöjligheter året runt.

Läs mer
Kontaktinformation

Näringsliv Ulricehamn

Idrottsgatan

52333 Ulricehamn


Telefon: +46 321595959


E-post: turist@nuab.eu

Hemsida: Till hemsida