({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
 • Fotograf: Mats Lind

23
okt

Vasaloppets besöker Ulricehamn
Ulricehamn

Öppet Hus på Lassalyckan när Vasaloppet firar 100 år & gästar Ulricehamn

 

Vasaloppet firar 100 år 2022 och kommer därför med start i oktober att besöka olika Vasaloppscenter ute i landet med sin rörelseturné. Vasaloppets syfte, att sätta folk i rörelse och få fler att uppleva naturen, kommer att genomsyra hela 100-årsfirandet.

Lassalyckan blev 2011 ett certifierat Vasaloppscenter och då inom Vasaloppets alla tre grenar, cykel, skidor och löpning och Näringsliv Ulricehamn som handhar certifieringen har sedan dess haft en god dialog och gott samarbete med Vasaloppets organisation.

 

 

Välkomna till Öppet Hus på Lassalyckan

Den 23 oktober finns Vasaloppet på plats på Lassalyckan och då kommer det bjudas in till Öppet Hus på området. Företag och föreningar erbjuder prova-på och visar upp sina verksamheter. 

Det här erbjuds under dagen:

 • Lindas Träningscenter 
  Titta på anläggningen och prata med personal på plats. Digordie finns på plats med bra erbjudanden av sina fina träningskläder. 
 • Hotell Lassalyckan 
  Upptäck de fina nya rummet, titta runt i hotellet. Lunch finns att köpa i restaurangen.
 • Boule 
  Testa på boule. Klubbmästerskap i boule pågår samma dag. 
 • Golfklubben 
  Öppet hus med prova- på golf med Rasmus. Klubbor finns att låna och det är öppet både i Golfshoppen och i restaurangen. 
 • Vasaloppscoachen Markus Jönsson
  finns på plats med rullskidor. Har du aldrig stått på ett par rullskidor har du nu chans att testa detta. Hjälmar, stavar, skidor och pjäxor finns att låna. 
 • UPP
  Ulricehamn Padel Place är öppet och ansvarig finns på plats för att visa upp verksamheten. Ta chansen att testa padel!
 • Ulricehamns IFK 
  Här kan alla 50+are testa på Gå-fotboll på förmiddagen. Cirka kl 12
 • Ishallen
  är öppen och du kan låna skridskor och testa dina kunskaper på is. 
 • 7H Paraalpin
  erbjuder test av para-downhillcykel med förare i Ryckåsen från 10.30. Om ni har medtag cykelhjälm, annars finns möjlighet att låna. Alla åldrar, ingen viktbegränsning. Små barn åker i förälders knä. Det går att ta bilen in till Ryckåsen för de som har svårt att gå. Kontakt ansvariga på området så får ni hjälp!
 • Ulricehamns kommun 
  Lassalyckans driftansvariga finns där. Kommunen äger området och som alltid står pumptrack, mtb-leder, spår och leder samt hinderbanan öppen att testas av nyfika. Medtag egen cykel!
 • Invigning av nybyggda plattformen på tillgänglighetsanpassade stigen.
  Strax innan klockan 11 kommer Ulricehamn Kommunen och Ulricehamns sparbank låta inviga den helt nybyggda plattformen och bron som är en del av satsningen på tillgänglighet. Parkeringar är reserverade strax bakom hotellet för de med funktionsnedsättning.
  Invigningen sker runt klockan 10.45 men sedan kommer orienteringsklubben hålla till här på den nya plattformen med sin Joelette och labyrintorinetering. Tillgänglighetsstiden hittar du strax bakom Hotell Lassalyckan. 
 • Instruktör
  Emma Rönn kommer hålla i två träningspass under dagen:
  Konditionspass 11.00-12.00Grenspecifik intervallträning - Skidgång! För den som vill testa på skidgång för första gången eller för den vana motionären som vill utmanas och inspireras. Samlas utanför 157xcc och kostnad 150 kr.
  Skidstyrka och Rörlighet 14.00-15.00
  Styrketräning och rörlighet för skidåkaren oavsett nivå. Nyttigt även för de som inte står på skidor på vintrarna såklart. Vi använder egna kroppsvikten som redskap och håller till utomhus.
  Samling utanför 157xcc och kostnad 150 kr.
 • Ulricehamns orienteringsklubb
  Kommer att ha en station ute i skogen vid den nya spången på tillgänglighetsstigen. Här kör man slingan runt med joeletten. Joeletten är en terränggående ”upplevelsefarkost”, en enhjulad stol som gör att man trots ett funktionshinder kan komma ut på lite mer strapatsliknande löprundor i terrängen.
  De arrangerar även en enklare labyrintorientering för barn precis bredvid deras "station"på Lassalyckan. Den tar några minuter att genomföra och den är riktigt kul. Den går lite ute i själva terrängen och vuxna kan såklart gå med barnen runt. 
 • Ulricehamns Sparbank
  ordnar en barnaktivitet där barnen får en karta och ska hjälpa Ulrica Klirr att hitta de gömda Klirrkronorna som finns runt om på Lassalyckan. Aktiviteten utgår från Sparbankens tält som ni hittar vi Informationscentralen nedanför Boulehallen. Mer information kommer på www.ulricehamnssparbank.se  
 • Sportbutiken 157XCC
  har öppet och utlovar fina erbjudanden för både barn och vuxna. 
 • Vid Pumptracken
  kommer ni träffa Ulricehamns Cykelklubb och där utlovas "skönt häng med musik och korvgrillning". 
 • Ulricehamns egen maskor Pärlan kommer på besök klockan 12. Kanske har hon några kramar att dela ut! Håll utkik vid Infocentralen!

Ved finns att hämta vid Infocentralen om man önskar ta med sig ved ut till någon av grillplatserna! Det kommer också vara påfyllt med ved ute på de respektive grillplatserna. 

 

Vasaloppet arrangerar Barnens Vasalopp

Vasaloppet arrangerar i samarbete med Ulricehamn kommun Barnens Vasalopp, (förhoppningsvis på snö!!)

En enkel tävling för barn i åldrarna 3-10 ungefär. Om det går att få ihop en snöslinga kommer den troligen vara några tiotal meter så alla barn ska kunna testa. Alla barn som vill vara med får nummerlapp och medalj. Skidor, pjäxor och stavar finns att låna. Om det inte finns någon snö blir det ett litet spring/gå-lopp! 

Vasaloppet

De har med sig en klassisk målportal där de serverar blåbärssoppa och Vasaloppsbulle. De erbjuder också besökare att anmäla sig till något av Vasaloppen ( ej de fulltecknade ) och få 20 % rabatt på anmälan. 

 

Tävlingar och event

Utöver detta kommer det också arrangeras tävlingar.
Årets upplaga av den klassiska XC Trail, där man i tvåmannalag tävlar i traillöpning äger rum under denna dag. 

Abloc kommer också tillbaka till Ulricehamn denna dagen och har starten av sitt cykelevenemang på Lassalyckan på förmiddagen. Du kan läsa mer om Abloc Gravel Challenge här.

 

När?

23 oktober. Klockan 11-15

Mer information om Lassalyckan finner du här: Lassalyckan Ulricehamn

Önskar du boende under denna härliga helg rekommenderar vi Hotell Lassalyckan som ligger direkt på området. 

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
 • {{day}}
 • {{day}}
 • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
 • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}

Lassalyckan - Officiellt Vasaloppscenter

Välkommen till Lassalyckan för att vässa formen och lära dig mer om teknik, utrustning och kost för att få ut mer av din träning. Lassalyckan är officiell Vasaloppspartner och erbjuder vasalöpare och andra motionärer kvalitetssäkrade träningsmöjligheter året runt.

Läs mer
Kontaktinformation

Näringsliv Ulricehamn

Idrottsgatan

52333 Ulricehamn


Telefon: +46 321595959


E-post: turist@nuab.eu

Hemsida: Till hemsida