Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
09
feb
-
10
feb

Västgötaloppet 2019
Lassalyckan, Ulricehamn

Seedninglopp till Vasaloppet och TjejVasan

Klassiska långlopp på skidor

Varje år samlas runt 2.000 skidåkare till Västgötaloppets Vinterhelg i Ulricehamn.

Då körs lopp på 42, 22 resp. 14 km i klassisk Västgötaterräng.  För en del är Västgötaloppet en bra uppladdning inför Vasaloppet och Tjejvasan, medan många andra har Västgötaloppet som årets mål i skidspåren.

Lördagen 9 februari 2019 inleds med Västgötaloppet Motion Kort över 22 o 14 km för både tjejer och killar, varav 22 km-loppet är seedningsgrundande till Tjejvasan. Detta följs av Västgötaloppet Motion 42 km för dig i motionsklass som vill seeda dig till något av loppen i under Vasaloppets vintervecka utan att behöva fightas med eliten i spåret. Vi rekommendear detta lopp för dig med åkkapacitet motsvarande startled 8 eller högre i Vasaloppet.

Söndagen 10 februari 2019 inleds med Ungdoms- & Juniorloppet för att sedan avslutas med Västgötaloppet Tävling 42 km, för dig som redan är i, eller siktar på startled 7 eller bättre i Vasaloppet. Eliten gör upp i fjärde deltävlingen i svenska långloppscupen Skistart.com Ski Challenge.

Mer om Västgötaloppet

Västgötaloppet Skidor är ett av av Sveriges största och mest populära seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan och samlar varje år uppemot 2.000 skidåkare till Västgötaloppets Vinterhelg i Ulricehamn. Ett arrangemang för både motionär och elit, tjejer och killar. I år med ännu längre spår tack vare en kraftigt utbyggd konstsnöanläggning och sparad snö från förra vintern på motionsvänliga banor.

För att erbjuda ett lopp för varje skidåkare har de delat in Västgötaloppets vinterhelg i fyra lopp. En nyhet är inledande Västgötaloppet Motion Kort  22 och 14 km med bl.a. seedning till Tjejvasan och följs av Västgötaloppet Motion 42 km för dig som vill seeda dig till Vasaloppet utan att behöva fightas med eliten i spåret. Motionsloppet 42 km är vårt mest populära arrangemang och har snabbt blivit fulltecknat de senaste åren. Motionsloppet 42 km är i första hand för dig i Vasaloppets startled 7 och högre

I Ungdoms- & Juniorloppet får de yngre känna på den klassiska Västgötaloppskänslan. Västgötaloppet Tävling 42 km som även det blvit fulltecknat de senaste åren avslutar sedan helgen där den svenska långloppseliten gör upp i den fjärde deltävlingen i långloppscupen Skistart.com Ski Challenge. Tävlingsloppet 42 km är i första hand för dig som startar i eller har ambitionen att stå i startled 0-6 i Vasaloppet.

Västgötaloppet arrangeras i Ulricehamn av Västgötaloppsföreningen bestående av Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.

{{cal.Localization.FullMonthNames[cal.currentMonth]}} {{cal.currentYear}}
  • {{day}}
  • {{day}}
  • {{day}} {{time.Start + (time.End ? ' - ' + time.End : '')}}
  • {{day}}
{{cal.Localization.ShortDayNames[event.Date.weekday]}} {{event.Date.day}} {{cal.Localization.ShortMonthNames[cal.currentMonth]}} {{time.Start}} {{time.End ? ' - ' + time.End : ''}}
Kontaktinformation

Västgötaloppet

Idrottsgatan 8

523 33 Ulricehamn


Telefon: +46


E-post: Skicka E-post

Hemsida: Till hemsida