Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Rolf Zetterberg

  • Johan falk, vd för Ski Event i Ulricehamn.

    Fotograf: Rolf Zetterberg

  • skidspår på lassalyckan och lite publik som håller en svensk flagga.

    Fotograf: Rolf Zetterberg

  • Hanna falk med gul mössa.

    Fotograf: Rolf Zetterberg

Familjen Falk laddar för världscupen

Familjen Falk i Ulricehamn, det vill säga skiddrottningen Hanna Falks mor, far och syskon måste väl vara oerhört involverade när en av världens största skidtävlingar kommer till hemstaden. Men hur är det egentligen? Är de nervösa när Hanna tävlar på hemmaplan? Hur engagerade är dom? Och vad är äppelris vi hört talas om? Vi har intervjuat familjen och här ska vi räta ut lite frågetecken!

Familjen Falk

Ulricehamnsfamiljen består av 5 personer. Vi har mamma Lisa, pappa Johan och de tre barnen som förutom skidstjärnan Hanna består av syskonen Maja och Linus. De tre barnen har växt upp tillsammans med mor och far i en villa i Ulricehamn och hela familjen har alltid varit engagerade inom idrott.

Att få se sin dotter eller syster tävla på hemmaplan i en världscuptävling måste ju vara en fantastisk känsla och inte så många som får uppleva. Vi ställde därför lite frågor till Hanna Falks föräldrar och syskon hur de upplever hela "världscuphysterin". Har de tid att se henne susa fram till folkets jubel? Är de nervösa? 

Det där med nervositet börjar vi med, vi frågade helt enkelt:  

Hur är det med nervositeten? 
Johan och Linus menar att de sällan är nervösa men att det blir en speciell anspänning när Hanna tävlar i Ulricehamn. Dock kan Johan vara mer pirrig på till exempel SM, då det är han som vallat skidorna. Mamma Lisa är mest nervös hela tiden som Hanna tävlar och det blir värre och värre med åren... Maja är också rätt så nervös. Kort sagt tycker tjejerna att de är mest nervöst och familjens grabbar tar det coolare. 

Vad har ni för uppgifter i världscupen?
Mor och far Falk har verkligen stora ansvar. Johan är ordförande i organisationskommittén och ansvarig för att allt ska fungera som det ska och Lisa är tävlingssekreterare och "chef" för Race Office, tävlingssekretariatet.
Hur är det med barnen då?

Linus: - Jag kommer nog agera hejarklack under skidfesten. Jag brukar bli ganska exalterad och senast i Ulricehamn fick Maja nog av allt mitt tutande och gjorde sönder tutan...
Maja: - Jag är första hejarklacksledare. Den som kommer insjungandes och väcker de andra till "Hooked on a feeling" kl 06 på tävlingsmorgonen (ja, det hände faktiskt), dukar upp en stor frukost, ansvarar för all blå/gul ansiktsmålning och har koll på tid och de bästa platserna. 

Vad betyder världscupen i Ulricehamn för er?
Lisa:-  Vi lever med den i familjen morgon, middag, kväll. Den betyder glädje och gemenskap.  

Övriga familjen håller med om att det är ren glädje, gemenskap och fantastiskt att få uppleva i sin hemstad. För Johan är det dessutom ett heltidsarbete. 

Hur är det då att se Hanna åka på hemmaplan? Hur var det 2017? 
Johan: - Det var mycket känslosamt 2017. När hon blev inzoomad av Tv i starten såg jag ett leende spricka upp när speakern ropande hennes namn. Då förstod jag att hon njöt mitt i allt ståhej.
Lisa: - Jag var mindre nervös än när jag ser det på Tv. Det var så mycket annat att fokusera på. Upplevelse var magisk. När alla bara skrek när Hanna flög förbi så fick jag rysningar och tårar i ögonen.
Maja: - Mäktigt! Och att höra henne beskriva det sedan hemma i soffan var nästan ännu häftigare.
Linus: - Det är otroligt kul att se en världscuptävling på nära håll och såklart extra att det är i Ulricehamn. Häftigt att se dom svischa upp för backarna man själv kämpat sig uppför otaliga gånger. 

Hinner ni se när Hanna kör tävlingarna 26-27 januari?
Linus och Maja kommer ju vara på plats och inte så upptagna med annat, så de kommer kunna se och heja på. 
Lisa: - Jag ska försöka titta ut när Hanna kör. Vi håller till inomhus i sekretariatet men jag får be om ledigt en stund av mina anställda... 
Johan: - Senast 2017 tog jag mig tid att titta på Hannas lopp på lördagen men hann inte se så mycket mer av tävlingarna. 2019 vill jag kunna se mer. 

Avslutningsvis har vi hört rykten om något som kallas Äppleris... Vad är det?  Är det en slags dunderhonung? 
Johan: - Äppleris var förr en vanlig rätt när tre hungriga Falkbarn skulle födas på kvällarna. Skalade äppelklyftor, grötris och vatten kokar en stund och sötas sen efter behag. Idag kan nog Hanna andra recept som är mer dunderhonungslikt. 
Maja: - Ett av alla bra mellanmål som fanns i kylen när man kom hem hungrig från skolan som barn. Något väldigt gott med kanel och äpple.

Linus säger att det fortfarande är en personlig favorit och mamma Lisa berättar att det kommer från Blekinge och hennes barndom. 

Vi kan väl anta att det är en slags dunderhonung med tanke på hur bra det gått för Hanna Falk i skidspåren. 

Vi tackar Lisa, Johan, Maja och Linus Falk så mycket för detta och håller alla tummarna för att vi alla får uppleva en magisk världscuptävling i Ulricehamn 2019 och att vi får se Hanna Falk lyckas. 

 

Andra har också läst: