({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Glass i stora eller små lass

Inget är väl mer somrigt än att njuta av en riktigt god glass. Det skadar ju inte om glassen dessutom är gjord av äkta närproducerade råvaror samt en gnutta kärlek och omtanke. Kan man njuta av den i en härlig miljö har man en riktigt fullträff. Vi har listat några av våra favoriter.

Ej Farm

EJFarm ligger i Kölingared 14 km från Mullsjö och 24 km från Ulricehamn.
De är ett litet företag med inriktning på hantverksmässig tillverkning av livsmedel. De har en liten gårdsbutik med ett litet glasskafè (glass, bullar, kaffe, egen dricka med mera) och glass i förpackningar att ta med hem. Det är öppet torsdag - söndag 11:00-16:00 fram till skolloven startar. Dåligt väder finns inte längre på farmen då de har en inglasad veranda att sitta på.

Basta Kvarn

Ta med dina vänner och din familj till ett speciellt kafé i Ätradalen. Den gamla 1800-talskvarnen med sina kraftiga takbjälkar av vackert furu, metertjocka väggar av sten och vittrande murbruk ger dig en känsla av att vara långt tillbaka i tiden. Basta Kvarn är beläget alldeles vid Ätrans strömmande vatten där man vid vackert väder kan sätta sig ute på en av de gröna öarna som sammankopplas av små broar.
Är vädret sämre är det mysigt att sitta inne i den gamla kvarnen med inredning av gamla kökssoffor och slagbord. Glassen är framplockad och de har öppet mellan 10-20 varje dag under sommaren.

Gunthers Brödstuga

Günthers Brödstuga startades för 35 år sedan och är ett familjedrivet företag där hantverk och passion är viktigt. De fokuserar på fantastiska bröd och bakverk men säljer även hemmagjord glass. Du hittar Günthers i centrala Ulricehamn längs den pittoreska gågatan. En vacker terrass med utsikt över sjön Åsunden finns erbjuds gästerna. 

Café Sjöparken

I det lilla samhället Vegby strax söder om Ulricehamns centrum finner du Café Sjöparken Denna pärla till kafé  tillverkar egen glass med råvaror från lokala djur. Mer närproducerat går det inte att få. Dessutom är den väldigt god! 

Bryggans Café

Restaurang och kafé Bryggan i Ulricehamn ligger perfekt vid strandpromenaden. De har öppet vid fint väder och från midsommar har de öppet varje dag. Njut av glass och utsikten över Åsunden.

Cafe Torgstallet

Urmysiga Café Torgstallet ligger i fantastiska lokaler vid Stora Torget i Ulricehamn. Redan från start har de försökt att sträva efter att köpa in närproducerade produkter samt tänka ur ett etiskt perspektiv. Bland annat äggen och köttet till deras nya lammfärsburgare levereras från lokala producenter. Utöver det har de god italiensk glass och även den klassiska GB-glassen.

Fler hemestertips