({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Mats Lind

Höstlov på Lassalyckan

Ta med dig familjen på härliga höstdagar på Lassalyckan i Ulricehamn. Passa på att kom ut i skogen och promenera i vacker miljö eller testa Lassalyckans pumptrack och känn adrenalinet rusa bland hopp och gupp. Och kanske avsluta dagen med en natt på områdets mysiga hotell.

Mountainbikeleder och teknikstigar

Lassalyckan i Ulricehamn erbjuder fantastiska upplevelser för MTB-åkaren. Det finns ett antal uppmärkta mountainbikeleder med olika svårighetsgrad. Alla MTB-spåren är tekniska och lämpar sig för den som kan hantera sin cykel över stenar och rötter. Här får både nybörjaren och de mer vana åkarna något som passar. 

Pumptrack

På Lassalyckan finns en riktigt häftig pumptrack , öppen för alla att köra. Pumptrack är en cykelbana där man på ett "pumpande" sätt kör cykeln upp och ner på den kuperade banan. Funkar bra för BMX-cykel och mountainbike. Banan är öppen dygnet runt alla dagar om året och är helt gratis att använda. ( Medtag egen cykel! Ingen uthyrning i nuläget. )

Fotograf: Ekstrand Media

Checka in på Hotell Lassalyckan

Hotell Lassalyckan kan hela familjen känna sig som hemma. Njut av bekväma och mysiga rum, med naturen utanför ert fönster. Starta sedan dagen på bästa sätt med en generös och varierande frukostbuffé. 

Boka Hotell Lassalyckan här

Tips:

  • Unna er en stund i Hotellets bastu- och relaxavdelning under er vistelse. Det ingår.
  • Som gäster får ni fri tillgång till Lindas träningscenter. Gymanläggningen ligger vägg- i vägg med hotellet och är helt nybyggd. 

Fotograf: CHRISTOPHER SCHAUZ

Shoppa sport- och friluftsgrejer på 157XCC

157 XCC är en sportbutik med högklassig service. Butiken ligger bara några meter från mtb-slingor och löpstigar. Här kan ni lämna in din cykel om den behöver lagas eller servas, köpa nya tuffa skor, kläder, cyklar eller kanske skidutrustning inför vintern. 

Promenad eller löpning

Passa på att kom ut i skogen. Antingen om ni vill promenera, jogga, eller bara lufsa runt och uppleva skogen med fågelkvitter och härliga dofter. Lassalyckan bjuder på många fina vandringsleder, strövstigar och motionsspår.

Spår & leder

Tips:

  • Testa att gå det 5 kilometer långa Världscupspåret som användes av världseliten då världscupen ägt rum på Lassalyckan.
  • Ge er ut på Trailbanan. Den tar er över broar, bäckar, klippor, stenar och genom tät skog och mer öppna fält. Det här är en led som lämpar sig för dig som söker en extra utmaning utanför de ordinarie breda tillrättalagda spåren.

Kartor och information finns på områdets spår- och informationscentral.

Grodspåret

För de små finns det mysiga Grodspåret, med överraskningar längs vägen. Promenadslingan är 2,4 km och ni börjar och slutar intill Ulricehamn Sim- och Sporthall som ligger i anslutning till Lassalyckan. 

Hinderbana

Utmana varandra och träna på ett annorlunda sätt. Lassalyckans Hinderbana består av 13 olika hinder på en runda som är drygt 400 meter lång. Här får hela familjen klättra, springa igenom en bildäcksbana, ta sig över en återbrukad kabeltrumma och svinga sig fram i armgång. Mycket skratt utlovas. 

Fotograf: Mats Lind

Padel

Självklart finns det padelhall. Ulricehamns Padelplace är en padelhall med sex stycken inomhusbanor. Det är populärt så boka in dig i förväg. Här kan hela familjen träna och ha kul tillsammans. 

Golf

På Lassalyckan finner du Ulricehamns Golfklubb som erbjuder en 18-håls bana med högt, vackert läge. 

Boka ett golfpaket

Sim- och Sporthallen

Ulricehamns badhus ligger i anslutning till Lassalyckan och med gångavstånd från hotellet och de övriga aktiviteterna. Här kan hela familjen samlas för att bada i de tre olika bassängerna som erbjuds. 

Testa olika sporter

På Lassalyckan finns 26 fina boulebanor. Många är utomhus, men det finns också en boulehall. Alla är välkomna, klot finns att låna. Det finns fyra fullstora fotbollplaner och alla planer är försedda med konstgräs. I anslutning till friluftsområdet finner du även två ishallar där man vid erbjuder åkning för allmänheten vid vissa tider. En squash-hall, en tennishall med två nålfiltbanor. 

 

Du hittar mer om detta fantastiska sport- och friluftsområdet här:

Lassalyckan

 

Boka ett paket på Lassalyckan

Höstpaket med vandring, picknick och tvårätters.

  • Hotell Lassalyckan

Upplev den vackra och omväxlande naturen i Ulricehamn. Här finns både sköna promenader, tuffare vandringar, familjevänliga leder och krävande trailspår

Ingår:  Fikaryggsäck,  2-rätters middag samt logi, frukostbuffé och tillgång till gym, relax och bastu. Gäller med ankomst onsdag till och med söndag

Boka här

 

Familjens Skogspaket 

  • Hotell Lassalyckan

Paketerbjudande för barnfamiljen som vill upptäcka skogens hemligheter med hjälp av en lokal guide. Med packade ryggsäckar får ni ge er ut på en spännande vandring i skogen för att prata om allemansrätten, leta spår efter djur och laga en härlig lunch tillsammans ute i friska luften.

Ingår: Lokal guide i 4 timmar, mellanmål, ingredienser till lunch som lagas tillsammans. Logi, frukostbuffé och tillgång till relax och bastu.

Boka här

 

Ta med familjen ut och ät

På Hotell lassalyckan kan man naturligtvis äta utmärkt mat, men vill man utöka sin meny kan man ta sig ned till centrum för fler alternativ:

 

Fler paketerbjudanden på Lassalyckan hittar du här: Höstpaket i Ulricehamn

Flera boendealternativ i Ulricehamn: Boenden i Ulricehamn