Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Tre tjejer fikar i Ulricehamn, en av de tittar rakt in i kameran.

    Fotograf: Ekstrand Media

  • Fotograf: Mats Lind

10 påsklovstips

Här hittar du 10 tips inför påsklovet! Ulricehamn bjuder på roliga upplevelser för alla, oavsett om du reser själv, med barn eller i större grupp.

1. Mountainbike på Lassalyckan

Lassalyckan i Ulricehamn erbjuder fantastiska upplevleser för MTB-åkaren. Det finns ett antal uppmärkta mountainbikeleder med olika svårighetsgrad. Här får både nybörjaren och de mer vana åkarna något som passar.

2. Ulricehamns Kallbadhus

Ulricehamns Kallbadhus erbjuder avkoppling för kropp och själ. Här kan du ta ett uppfriskande bad i fina sjön Åsunden med ett värmande bastubad efteråt. I byggnaden kan du också vila upp dig med en skön massage på Mitt i sjön eller en utsökt middag i goda vänners lag på Restaurang Kallbadhuset.

3. Cykla och vandra

Njut av vårluften och snöra på dig skorna för att bege dig ut i naturen. Upptäck natursköna småvägar, stigar och bilfria banvallar. Ta sköna promender, tuffare vandring eller en cykeltur på de 95 km bilfria och asfalterade banvallarna. Hitta din tur här!

4. Låt smaklökarna få njuta

Här hittar du det lilla extra med omsorgsfull matlagning och bakning. Njuta av något gott att dricka och något gott att mumsa på i härlig miljö. Restauranger hittar du här och kaféer här

6. Påsk i Ulricehamn City

Bege dig till Ulricehamn City och räkna påskägg i skyltfönstren under Skärtorsdagen och Påskafton - vinn ett jätte ägg med godis i (start på Nybergs Leksaker & Barnvagnar)! På Påskafton kan du träffa kycklingen Buspip och var med på godisregnet kl 11.00 på Stora torget.

8. Bibblans verkstad

För alla påsklovslediga och pysselsugna barn finns det möjlighet att skapa i olika material på Ulricehamns Stadsbibliotek. Kolla här för datum och tid!

5. Fika och ät i naturen

Packa med dig en god matsäcken och gör en paus i naturen. Runt om i Ulricehamn finns det bra möjligheter till både fikapauser och korvgrillning.

7. Ta med picknick till ett naturreservat

Varför inte packa en picknickkorg, slänga på sig varma kläder och besöka Komosse? Med sina 47 kvadratkilometer är området ett av södra Sveriges största myrlandskap. På Komosse upplever man stillheten, lugnet och en fin natur. Njut av fikat och få känslan av att vara i fjällen.

9. Bio på Folkets Hus

Sjunk ner i biomörkret med en påse popcorn och njut av en bra film. Bion visas i en av Ulricehamns vackraste sekelskifteshus. Boka din biljett här!

10. Ulricaparken

Ulricaparken är en fantastisk lekplats nere vi sjön Åsunden där barn i åldrarna 6-10 år varit med och röstat fram vilka lekaktiviteter som ska finnas i parken. Hinderbana, klätternät, linbana, rutschkana, studsmatta och slänggunga är några av de aktiviteter som finns. För de lite äldre barnen finns ett DJ-bås där man kan spela musik från en smartphone eller surfplatta.

Upptäck Ulricehamn