({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Familj på Vänga Mosse

Fotograf: Lukasz Warzecha

Fem natursköna vårutflykter

Vårsolen börjar värma och benen blir fulla av spring. Upptäck naturen som vaknar till liv efter vintern och möt våren i blommande landskap. Här bjuder vi på några vårliga utflykter och aktiviteter i Ulricehamn med omnejd.

1. Strosa runt i Korpebobergs förtrollande lövskogar

Korpebobergs lövskogar ligger strax utanför Ulricehamn och bjuder på en blommande upplevelse under våren. Området täcks av vit – och blåsippor som breder ut sig bland backarna. Allra vackrast en solig dag från mitten av april när sipporna börjat vaknat till liv. Kombinera en utflykt till naturreservatet men en cykeltur på banvallen som går utmed sjön Åsunden. Från banvallen finns en avstickare som leder upp till en rastplats med fantastisk vy över naturlandskapet och sjön.  

Tips

  • Förläng utflykten genom att stanna till på Hemma på Källebacka. Här kan du avnjuta en fika i solskenet på uteserveringen eller hitta en vacker inredningsdetalj i gårdsbutiken

2. Upplev lugnet i Backtrågens naturreservat och njut av hembakat på Basta Kvarn

Strax öster om Blidsberg ligger Backtrågens naturreservat. Området formades av inlandsisen för hundratals år sedan och bjuder på många intressanta fornminnen. Under våren färgas backarna blå av tusentals blåsippor. En plats som är värd ett besök under april och maj. Önskar du vandra längre sträcka passerar Redvägsleden genom naturreservatet.

Kombinera ditt besök i naturreservatet med en nybakat fika eller hemgjord glass på Basta Kvarn. Här serveras dessutom lättare lunch alla vardagar, öppet  från och med 1 april 2022.

Fotograf: Charlotte h Svensson

3. Inspireras av gårdsbutiker på landsbygden

Ta en tur på slingriga vägar och stanna till på några av gårdsbutikerna i nätverket Taste the Countryside. Drick en kaffe med ryggen mot en solig vägg på bokkaféet Crea Diem, inspireras av säsongens blommor och vackra ting på Blommor och jord och hitta unika ulldetaljer på Avelås. Genom att kombinera olika besök på gårdsbutiker och caféer kan du skapa en dagsutflykt efter ditt intresse. Njut av en skräddarsydd dagsutflykt på landsbygden. 

Nätverket sträcker sig från nordvästra Ulricehamn med omnejd. Många av företagen öppnar upp sina gårdar, butiker och kaféer mordagshelgen i slutet av maj men flera har öppet tidigare under säsongen. Information om öppettider under våren hittar du på verksamheternas egna hemsidor och sociala kanaler.

4. Hissnande utsikt på Kråkeboberg

Kråkeboberget slingrar sig vandringsleden Åsundenleden genom lövskog och vidsträckta vyer. Här är utsikten fantastisk oavsett årstid. Parkera vid Åsastugan och följ därefter markerad led som anges på kartan, Åsundsleden. Du har möjlighet att själv bestämma hur långt du vill vandra. Vänder du vid Kråkebobergs utkiksplats blir promenaden cirka tre kilometer.

Tips

  • Packa matsäcken för en smakupplevelse med fantastisk utsikt över Åsunden. Köp med lunch eller fika från Cafe Torgstallet och njut av en lyxpicknick längst din vandring.

5. Vårbad i Åsunden

Våren innebär soliga dagar som gör en sugen på ett dopp i det blå. Upplev lugnet på Ulricehamns Kallbadhus och omfamna vårkänslorna när du kliver i vattnet. Många upplever bättre självkänsla och får ett lyckorus av kalla bad - en strålande inledning på vårsäsongen.

Tips

  • Vill du bada med känner att det är för kallt? Dra ihop vännerna, kollegorna eller familjen och hyr bad- och realaxanläggningen på Bryggan Café Bistro & Bar. Här finns uppvärmda badtunnor och bastu. Anläggningen ligger på en pir i Åsunden. För den modiga finns sjön tillgänglig för kallbad. Avrunda med ett besök på restaurangen som ligger i nära anslutning. Menyn har någonting för alla att värma sig med efter badet. Säsongspremiär för Bryggan är i slutet av april.