({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Ätradalsleden

    Fotograf: David Hultberg

Etapp 1

Första etappen sträcker sig från Falköping till Ulricehamn och är på 45 km. Denna etapp är nästintill bilfri och du färdas genom samhällen på landsbygden och i ett vackert kultur- och naturlandskap. Längs med denna sträcka finns flera intressanta sevärdheter som bland annat Luttra gånggrift, Ekehagens forntidsby och hålvägarna i Timmele.

Etapp 2

Andra etappen är på 36 km och sträcker sig från Ulricehamn till Tranemo och är uteslutande banvall. Denna etapp tar dig genom en variationsrik natur längs med sjöar, lövklädda kullar och milsvida skogar. Utmed denna sträcka finns många fina rastplatser med sjöutsikt.

Etapp 3

Tredje etappen sträcker sig från Tranemo till Fegen och är på 65 km. Från Tranemo ner till Ambjörnarp följer ni banvallen. Söder om Ambjörnarp går leden mestadels på vackert slingrande landsvägar med lite trafik, mestadels asfalt men några kortare delar med grus.

Etapp 4

Fjärde etappen som går från Fegen till Falkenberg på 53 km tar er vidare in i Halland på slingrande, vackra vägar som passerar flera mindre samhällen som Fegen och Ätran. När du når Falkenberg och havet ansluter leden till Kattegattleden som går vidare söderut mot Helsingborg eller norrut mot Göteborg.

Bo och ät gott

Letar du efter ett boende eller en mysig restaurang med god mat att stanna till vid under cykelturen? Här är några av alla restauranger, caféer och boenden som finns att stanna till på längs Ätradalsledens etapper. Välj mellan att bo på en gård med ett levande lantbruk, i en stiga vid en sjö eller mitt i centrum.

Praktisk information

Här hittar du praktisk information och kartor som du kan tänkas behöva inför din cykeltur. Allt från Allemansrätten, till att ta med cykeln på tåg och buss samt tips inför din cykeltur. Här hittar ni även kartor, både digitalt och i tryckt format.