({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Cykelturveckan i Ulricehamn

Fotograf: Jonas Ingman

Upplev cykeldrömmen Ulricehamn

Under en hel vecka arrangeras spännande cykelturer, afterbike, guidning, flera aktiviteter och festfyllda kvällsevenemang i Ulricehamn. Kom och träffa likasinnade människor och njut av allt veckan har att erbjuda. Cykelturveckan lockar cyklister av alla åldrar och kategorier. Allt från inbitna cykelveteraner till nyfikna nybörjare, solocyklare och kompisgäng. Veckan består av fyra cykelturer av olika längd som bjuder på fantastiska upplevelser längst vägen. Du kan välja att vara med hela veckan eller enskilda dagar. Evenemangen under kvällarna är öppna för alla.  

Cykelturveckan 2022

När? 3-8 juli

Var? Vi utgår från parken som ligger i anslutning till Restaurang Bryggan. Härifrån utgår alla cykelturer och här anmäler du dig för att få kartor och turbeskrivningar.

Hur? Cykelrutterna under veckan är unika och framtagna för eventet. Samtliga turer passerar flera entreprenörer och servärdheter i Ulricehamn för att du ska få den bästa möjliga upplevelsen. Varje dag kan du välja mellan sträckor på 3-9 mil. För att få kartor och turbeskrivning behöver du anmäla dig.

Inte intresserad av att cykla? På kvällarna sker massa härliga kringarrangemang. Dessa är öppna för alla, oavsett om du deltar under cyklingen eller inte. Allt som händer hittar du här.  

Detta händer under veckan

söndag 3 juli Invigning av Cykelturveckan
måndag 4 juli Cykeldag 1 och pianobar på Hotell Bogesund
tisdag 5 juli Cykeldag 2 och allsång i parken på Lassalyckan
onsdag 6 juli Aktivitetsdag med picknick, familjedag och utomhusbio
torsdag 7 juli Cykeldag 3 och dansbandskväll på Bryggan med Sannex
fredag 8 juli Cykeldag 4 och avslutningsmiddag

Vad är cykelturveckan?

Med cykelturveckan har Cykelfrämjandet varje sommar sedan 1983 försökt inspirera och underlätta för alla som vill cykla på semestern. Under veckan samlas cykelentusiaster och till evenemanget, där även lokala cyklister deltar för enstaka turer eller hela programmet. I år är det Ulricehamns Näringsliv som står värd för Cykelturveckan. Varje dag från söndag till lördag erbjuds cykelrundor av olika längd som bjuder på fantastiska kultur-, natur- och matupplevelser.

Veckans cykelturer

Veckan består av fyra cykelturer i fyra olika väderstreck som bjuder på fantastiska upplevelser. Nedan får du ett smakprov av vad du kan upptäcka de olika dagarna. Du kan antingen anmäla dig till hela veckan och cykla alla rundor eller till enskila dagar. Karta och turbeskrivning  får du när du anmält dig.

Ätradalsturen

Första cykelturen sträcker sig mot norra delen av Ulricehamns kommun. Turen startar vid kansliet som är central placerat vid vårt hamnområde och restaurang Bryggan. Därefter går turen norr mot Timmele för att utforska området Ätradalen. 

Gårdarna runt sjön

Tisdagens tur tar dig med på en resa söder över. Här kommer du att cykla i Birgit Sparres fotspår längst glittrande vatten och böljande skogar. En tur längs den långsmala sjön Åsunden i Ulricehamn bjuder på många härliga intryck. 

Änglagårdsturen

Inspirerad av onsdagens filmvisning beger du dig under torsdagen ut i Änglagårdsbygden. Här kommer du få möjlighet att upptäcka den vackra bygd där filmerna om Änglagård spelades in.

Taste the countryside

Fredagen bjuder på en cykeltur västerut där lokalproducerade godsaker och hantverk står i fokus. Du beger dig ut på den grönskande affärsgatan kallad Taste the countryside.

Detta händer på kvällarna

Räkna med en riktigt folkfest i Ulricehamn under vecka 27 med fullt av liv och massa människor i staden. Evenemangen på kvällarna är öppna för alla, oavsett om du är med och cyklar under dagarna.

Vad ingår?

Cykelturveckan är en vecka fylld med spännande cykelrutter i Ulricehamnstrakten. Rutterna är framtagna enbart för Cykelturveckan och är helt unika. Genom Cykelturveckan vill vi ge dig möjlighet att upptäcka nya smultronställen och få ett smakprov på vad Ulricehamn har att erbjuda. Du får även möjlighet att träffa nya och gamla bekantskaper samtidigt som du får ta del av fantastiska naturupplevelser.

Om du anmäler dig till hela veckan:

Alla turförslag och kartor ingår, samt rabatterade priser till Torpa Stenhus och Motormuseet. Rabatthäfte till butiker och kaféer i Ulricehamn med omnejd. Goodiebag, värd 400 kronor. Snittar, bubbel och musikunderhållning på invigningen. På onsdagen ingår alla aktiviteter under dagen samt cykelkortege med fika.

Medlem i Cykelfrämjandet 1250 kr
Övriga 1700 kr

Om du anmäler dig till enskilda dagar:

Turförslaget för dagen och kartan ingår, samt rabatterade priser till Torpa Stenhus och Motormuseet. Det ingår också ett rabatthäfte till butiker och kaféer i Ulricehamn med omnejd, samt en liten goodiebag. 

Medlem i Cykelfrämjandet 300 kr per dag
Övriga 399 kr per dag

Ulricafonden stöttar Cykelturveckan 2022

Allsång, utomhusbio och dansbandskväll är några av aktiviteterna som står på schemat. För att kunna genomföra de här delarna så har vi fått stöttning utav Ulricafonden, Ulricehamns Sparbank.
För oss är de en väldigt viktigt aktör som ser till att Ulricehamn lever och utvecklas.