({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Cykla och vandra i Sjuhärad

Allt som sker under veckan

Förbered dig för en spännande vecka full med fantastiska upplevelser på cykeln och under kvällarna. Cykelturveckan kommer bestå av fyra olika turer i olika vädersträck, en spännande aktivitetsdag och en mängd olika kvällsarrangemang. Nedan kan du läsa mer om de olika dagar, vad du kommer upptäcka längst de olika turerna och vad som händer under kvällarna.

Dag 1 / Måndag: Ätradalsturen / Kulturvägen

Första cykelturen sträcker sig mot norra delen av Ulricehamns kommun.Turen startar vid kansliet som är central placerat vid vårt hamnområde och restaurang Bryggan. Därefter går turen norr 
mot Timmele för att utforska området Ätradalen. Under dagen kommer du att passera ett flertal  trevliga besöksmål som erbjuder både mat, kaffe och även en del godbitar du kan handla med hem.

Första dagen kan du välja mellan fyra turer: kort/kort, kort, mellan och långa turen.

Vad händer på kvällen? 

På måndagskvällen öppnar Hotell Bogesund upp sin terrass och här kan du slå dig ner och blicka ut över Åsunden och planera inför kommande cykeldag. Här kommer det förutom god mat också att finnas en pianist som underhåller.

  • Du bokar bord på 0321-154 10 eller på info@hotellbogesund.se
    I Ulricehamn finns även flera andra restauranger som också håller öppet och som serverar god mat i en trivsam miljö. Mer tips hittar du här.

 

 

 

Dag 2 - Tisdag: Söderturen / Turen runt sjöarna 

Tisdagens tur tar dig med på en resa söder över. Här kommer du att cykla i Birgit Sparres fotspår.
I över 20 år beskrev författarinnan Birgit Th Sparre sin hemtrakt kring sjön Åsunden i Västergötland, och hennes romanserie Gårdarna runt sjön har trollbundit flera generationer läsare. Birgit växte upp på den vackra herrgården Sjöred som ligger vackert beläget utmed yttre Åsunden. Även den här dagen passerar du flera mysiga caféer, sevärdheter och shoppingsupplevelser. Mer inspiration om turen som passerar Gårdarna runt sjön hittar du här. 

Under dagen kan du välja mellan fyra turer: kort/kort, kort, mellan och långa turen.

Dagen avslutas med Allsångskväll

Tisdagens cykeldag avslutas med en Allsångskväll i parken vid Hotell Lassalyckan. Här kommer du få uppleva fantastisk musik och härlig stämning vid den välkändra frilufsanläggningen Lassalyckan. Konferencier under kvällen är Rikard Skoglund som tillsammans med sina musiker kommer se till att få alla i stämningen att sjunga med i många folkkära låtar. Mat och dryck kommer finnas tillgängligt att köpa på hotellet. En kväll där alla har möjlighet att umgås och njuta av att veckan är i full gång. 

  • Entrébiljett bokar här. Du kan också besöka Ulricehamns Turistbyrå som är placerad i Stationshuset ett stenkast från kansliet och köpa din biljett.

 

 

 

Dag 3 - Cykelkortege, utomhusbio och en dag fylld av aktiviteter

Under onsdagen får cyklarna vila, i varje fall på förmiddagen. Den här dagen ägnas i stället åt andra aktiviteter. Vi erbjuder boule, guidade stadsvandringar, pröva på aktiviteter som att paddla en kortare tur i kanot eller kajak med guide där ni får möjlighet att se staden från sjösidan och guidad tur på vår världscuparena Lassalyckan.

  • Aktiviteter som arrangeras under onsdagsförmiddagen ingår för dig som har bokat och är med under hela veckan. Det finns fem olika aktiviteter som vardera pågår mellan 09.00 till 12.00. Av dessa väljer du den du är mest intresserad av. Till några av aktiviteterna finns begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller. Anmälan till aktiviteterna görs på kansliet, tidigast på söndagen den 3 juli. 

Efter lunchen som man intar på egen hand är det dags för veckans höjdpunkt; cykelkortegen. Resmålet är än så länge hemligt men när du anländer serveras du kaffe och riktigt gott fika. Allt detta ingår också i anmälningsavgiften för er som deltar hela veckan.

Utomhusbio - Den första sommaren 30 års jubileum 

Senare på kvällen arrangerars en utomhusbio vid Restaurang Bryggan som ligger vackert utmed sjön Åsunden i anslutning till kansliet. Här sänds Colin Nutleys film Änglagård - Första sommaren. Filmen har fått en ansiktslyftning och kvalitén på sändningen kommer att vara av toppkvalité. Colin Nutley  kommeratt besöka oss under kvällen och berätta om varför han valde att börja filma i Ulricehamn. Alla tre Änglagårdsfilmerna är inspelade i Ulricehamn, och efter att de tre produktionerna var avslutade har Colin och Helena valt att återkomma för att spela in fler filmer och serier. Saknad, Vilken jävla cirkus, Bröllop begravning & dop och nu senast Dancing Queens. Ulricehamn har därefter blivit känd som en filmstad. 
– När du blir kär i en plats, blir du också kär i dess folk, säger filmskaparen Colin Nutley.
Människorna, naturen och möjlighet till arbetsro får honom och Helena Bergström att återvända gång på gång, inför varje ny film.

  • Biljetter till utomhusbion hittar du här. Du kan också besöka Ulricehamns Turistbyrå för att köpa din biljett. 
 

 

Dag 4 - Torsdag: Österturen / Änglagårdsturen

Inspirerad av onsdagens filmvisning beger du dig under torsdagen ut i Änglagårdsbygden. Kosan styrs återigen norrut i Ulricehamn, men under Änglagårdsturerna utforskars även de östra delarna av kommunen. Likt veckans tidigare turer passerar du flera guldkorn där du har möjlighet att äta och fika. Cykling sker i en naturskön miljö som låter dig uppleva filmens verkliga miljö, bland annat kommer du passera Lönnarp (Änglagård) som är huset som Fanny ärvde av sin morfar Erik. Huset är privatägt men under dagen har du möjlighet att stanna och se det på avstånd. 

Under dagen kan du välja mellan tre turer; kort, mellan och långa turen. 

Fullt fart på Bryggan under kvällen

Torsdagens cykeldag avslutas med en fartfylld dansbandskväll på Bryggan med Sannex. Här kommer det bjudas på smäktande musik och danssgolvet är förberett för att danssugna besökare.Sannex är bandet som hyllas av både recensenter, Musiksverige och inte minst publiken och ligger i framkant för hur ett band kan följa med i tiden med ändå behålla sina rötter. Bandet satsar alltid hårt på att bredda sin repertoar och därmed nå en bredare publik som kommer ut, inte bara för att dansa utan även för att lyssna. 

  • Ta med era vänner och dansa som aldrig förr! Biljetter till dansbandskvällen hittar du här. Du kan också köpa biljetter på Ulricehamns Turistbyrå. 
 

 

Dag 5 - Fredag: Västerturen / Taste the countryside 

Fredagen bjuder på en cykeltur västerut där lokalproducerade godsaker och hantverk står i fokus. Du beger dig ut på den grönskande affärsgatan kallad Taste the countryside. Här träffar du entreprenörer som odlar, föder upp och tillverkar egna produkter av lokalproducerade råvaror. Riktigt hantverk med andra ord. Du äter gott och njuter av gott kaffebröd även på den här turen.

Du erbjuds den här dagen tre turer att välja mellan, kort, mellan och långa turen.

Avrundning med middag

På fredagskvällen samlas de deltagare som vill för att äta god mat tillsammans och avrunda en förhoppningsvis lyckad vecka där du har fått uppleva Ulricehamnsbygden. Du får också njuta av trevlig underhållning i form av musik och sång.

  • Du som deltagit under veckan bokar din plats senast onsdagen den 6 juli kl. 16.00 på kansliet. Begränsat antal platser.
 

 

INVIGNING SÖNDAGEN DEN 3 JULI 

Vi vill hälsa er som anmält er till Cykelturveckan välkomna till vår invigning som går av stapeln söndagen den 3 juli kl.16.30.

Vi kommer vara i det stora vita tältet som ligger i anslutning till vårt kansli och Restaurang Bryggan. Här kommer vi att servera bubbel och snittar. Vårt kommunalråd Roland Karlsson kommer att invigningstala och Cykelfrämjandets ordförande Isabella Thöger Verksamhetschef på Cykelfrämjandet kommer också att närvara. Vi kommer under invigningen att gå igenom de rutter som vi ska cykla under veckan och hur kartmaterial och skyltning ser ut. Vi kommer också i stora drag att gå igenom veckans aktiviteter och hur man anmäler sig till desamma. Rikard Skoglund som är vår konferencier för dagen kommer även att underhålla oss med sång och musik tillsammans med några av sina bandmedlemmar.

Vi hoppas att du vill göra oss sällskap och vi hälsar dig varmt välkommen till Ulricehamn.