({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Cykla & Vandra i Sjuhärad

Boka ett cykel- eller vandringspaket

Boka en upplevelserik vandring i kombination med mysigt boende och lokalproducerad mat. Även vintertid är en fantastisk tid att uppleva Sjuhärads vackra natur. Njut av en frisk och härlig vandring på fina leder och avsluta med en varm kopp framför en sprakande brasa. Du kan också redan nu boka en härligt cykelpaket till våren, kanske med kompisgänget eller med familjen? Här finns det något för alla!

Sjuhäradsrundan

Cykla på bilfria asfalterade banvallar som omges av en vacker natur med hundratals sjöar, djupa skogar samt ett rikt natur- och kulturliv. Av cykelledens totalt 15 mil är 12 mil helt bilfri sträcka. Cykelleden går mellan Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga.

Ätradalsleden

Mellan Falköping och Falkenberg slingrar sig Ätradalsleden fram på sina 199 km genom ett fantastiskt landskap där variationen i naturen är stor med öppna landskap, milsvida skogar och närhet till vatten. Välkommen att planera din cykelupplevelse!

Cykelturer i Sjuhärad

I Sjuhärad finns många fina cykelmöjligheter. Välj om du vill cykla på bilfri banvall, slingrande grusvägar eller lågtrafikerad landsväg i vacker natur. Vi har både längre cykelleder och mindre rundslingor. Upptäck Birgit Th Sparres romanserie ”Gårdarna runt sjön” på cykel, upplev Sjuhärads textilhistoria på Förläggargårdsturen eller cykla längs vackra Ätradalen och vid Fegens naturreservat.

Bra att veta

Ska du bege dig ut i skogen för att vandra en led eller ut på en cykeltur i några dagar? Då kan det vara bra att ha med sig några tips i bagaget. Här hittar du en liten samling av tips inför din vandring eller cykeltur, klassning av ledernas svårighetsgrad och även lite information om allemansrätten.

Cykla med barn

Bilfria och asfalterade banvallar, spännande upplevelser, vacker natur och svalkande dopp. I Sjuhärad finns allt ett riktigt familjeäventyr ska innehålla!

Evenemang kring cykel- och vandring i Sjuhärad

I Sjuhärad finns det många roliga och intressanta evenemang inom vandring och cykling. Läs mer om vad som är på gång just nu!

Om Cykla och vandra i Sjuhärad/kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till oss samt information om projektet Cykla och vandra i Sjuhärad. Projektet finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och är ett samarbete mellan kommunerna i Sjuhärad. Projektet har samlat guldkornen med de finaste lederna som alla håller god kvalitet.

Destination