({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Cykla & Vandra i Sjuhärad

    Fotograf: Cykla och vandra i Sjuhärad

Sjuhäradsrundan

Cykla på bilfria asfalterade banvallar som omges av en vacker natur med hundratals sjöar, djupa skogar samt ett rikt natur- och kulturliv. Av cykelledens totalt 15 mil är 12 mil helt bilfri sträcka. Cykelleden går mellan Borås, Ulricehamn, Tranemo och Svenljunga.

Cykla med barn

Bilfria och asfalterade banvallar, spännande upplevelser, vacker natur och svalkande dopp. I Sjuhärad finns allt ett riktigt familjeäventyr ska innehålla!

Cykelturer i Sjuhärad

I Sjuhärad finns många fina cykelmöjligheter. Välj om du vill cykla på bilfri banvall, slingrande grusvägar eller lågtrafikerad landsväg i vacker natur. Vi har både längre cykelleder och mindre rundslingor. Upptäck Birgit Th Sparres romanserie ”Gårdarna runt sjön” på cykel, upplev Sjuhärads textilhistoria på Förläggargårdsturen eller cykla längs vackra Ätradalen och vid Fegens naturreservat.

Boka ett cykel- eller vandringspaket

Njut av sommaren med en härlig cykel- och vandringsupplevelse! Boka ett paket med en härlig vandring eller cykeltur i kombination med mysigt boende och lokalproducerad mat. Sommartid är en fantastisk tid att uppleva Sjuhärads vackra natur. Njut av grönska och fina leder i omväxlande natur med många sjöar. Med leder på några kilometer upptill 20 mil finns det något för alla!

Vandringsleder

Naturen i Sjuhärad är som gjord för vandring. Terrängen är varierad och omväxlande, allt från öppna kulturlandskap till storskog, lagom kuperad och rik på sjöar. Lederna går på mark som ofta har något spännande historiskt att berätta. Du kan tryggt följa den välmarkerade stigen, vila på iordningsställda rastplatser, hitta intressant information och sevärd natur. Vi erbjuder leder från två kilometer till flera mil långa. De flesta av vandringslederna är klassade utifrån svårighetsgrad så att du kan hitta den vandringsled som passar dig bäst. Du kan välja att kombinera din vandring med bekvämt boende med middag serverat och klart.

Vandra med barn

Spännande djur och natur, spångar, barnvagnsvänliga leder och närhet till badplatser…I Sjuhärad finns det flera leder som bjuder på härliga upplevelser för hela familjen! Här presenteras ett antal förslag på leder som passar perfekt på familjeutflykten.

Bra att veta

Ska du bege dig ut i skogen för att vandra en led eller ut på en cykeltur i några dagar? Då kan det vara bra att ha med sig några tips i bagaget. Här hittar du en liten samling av tips inför din vandring eller cykeltur, klassning av ledernas svårighetsgrad och även lite information om allemansrätten.

Om Cykla och vandra i Sjuhärad/kontakt

Här hittar du kontaktuppgifter till oss samt information om projektet Cykla och vandra i Sjuhärad. Projektet finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och är ett samarbete mellan kommunerna i Sjuhärad. Projektet har samlat guldkornen med de finaste lederna som alla håller god kvalitet.