Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Cykla och vandra i Sjuhärad

Om Cykla och vandra i Sjuhärad

Projektet Cykla och vandra i Sjuhärad har samlat guldkornen med de bästa och vackraste lederna som alla håller god kvalitet och är fina att ge sig ut på. Projektet finansieras av Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund och är ett samarbete mellan kommunerna Vårgårda, Herrljunga, Ulricehamn, Tranemo, Svenljunga, Mark, Bollebygd och Borås.

Om cykel- och vandringsleder i Sjuhärad

Naturen i Sjuhärad är som gjord för cykling och vandring. Terrängen är  omväxlande, allt från öppna kulturlandskap till storskog, lagom kuperad och rik på sjöar. Lederna går på mark som ofta har något spännande historiskt att berätta. Du kan tryggt följa den välmarkerade stigen, vila på iordningsställda rastplatser, hitta intressant information och sevärd natur. Vi erbjuder leder från två kilometer till flera mil långa. För att se en karta över de olika vandringslederna i projektet samt respektive startpunkt klickar du här. För att se vad det finns för cykelturer och cykelleder klickar ni här.   På respektive ledsida hittar ni en digital samt tryckt karta över leden som är enkel att skriva ut, I vår brochyr finns våra leder och information samlat, den hittar ni här.

Om projektet Cykla och vandra i Sjuhärad

Cykla och vandra i Sjuhärad är ett projekt som ska verka för en långsiktig utveckling av en bärkraftig besöksnäring inom cykling, vandring, friluftsliv samt övrig naturturism i Sjuhärad. Målet för projektet är att skapa fler arbetstillfällen inom turism- och servicebranschen i Sjuhärad genom att få fler besökare att utnyttja lederna i området. Detta görs genom bl.a. kvalitetssäkring av vandringsleder, stöttning av företagen med att skapa säljbara cykel- och vandringsprodukter, marknadsföring av cykel- och vandringslederna samt av produkter och aktiviteter via olika kanaler. Turister och besökare ska regelbundet förses med uppdaterad och relevant information om leder och servicetjänster. Som en del i marknadsföringen arrangerar vi årligen en Cykel- och vandringsfestival. Projektet är ett samarbete mellan kommunerna VårgårdaHerrljungaUlricehamn, TranemoSvenljungaMark, Bollebygd och Borås. Samverkansarbetet mellan samtliga aktörer och intressenter kommer fortsätta att utvecklas och förbättras i avsikt att driva utvecklingen av leder och tjänster inom cykel- och vandringsturismen.

För ledansvariga

Vi har tagit fram flera dokument som kan vara till nytta för exempelvis ledföreningar som: checklista för anslutning till Cykla och vandrakvalitetskriterier för vandringsled samt mall för markägaröverenskommelser. Detta finns att ladda ner under "dokument och länkar" här nedan.

Kontakta

Ulricehamns Turistbyrå
0321-59 59 59
turist@nuab.eu

Besök Cykla och vandra i Sjuhärad även på Facebook - här får du tips på härliga utflykter, vandringsleder eller din nästa cykelupplevelse!