({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Evenemang kring cykel- och vandring i Sjuhärad

I Sjuhärad finns det många intressanta och roliga evenemang inom vandring och cykling. Läs om aktuella evenemang i listan nedan som uppdateras löpande. Boka in vår Cykel- och vandringsfestival redan nu, lördagen den 1:a september!

 Juni 

17 juni Vilda blommornas dag - Tånga hed, Vårgårda kommun

Då det denna dag är "Vilda blommornas dag" kommer vi att fokusera på blommorna vi ser när vi går över Tånga hed. På denna speciella växtplats växer många rara örter. Guide är Helena Sellering. Läs mer (s.34)

21 juni Torp och örter, Vandring i Stora Mollungens naturreservat - Mollungen, Herrljunga kommun

Biolog och kulturhistoriker Örjan Hill guidar om naturreservatets torp och örter i härlig midsommartid. Ta med fikakorg,Naturreservatet är känt för de stora bokbestånden men här finns också gott om blandad ädellövskog. Läs mer här 

Juli 

1 juli Vattenfall och rika branter mot sjön - Ramhultafallet, Marks kommun

Botanisk vandring från vattenfallet till ängarna vid Buarås. Vi studerar bl.a. den rika grönstenspåverkade floran utefter branterna. Största delen av vandringen följer den nya vandringsleden mot Sätila, längden på vandringen är 3,5 km. Läs mer här (s.21)

Aug

26 Aug Åsunden runt

Gå, cykla eller spring Åsunden runt eller till Vegby för att samla in pengar till cancerforskning. Anmälningsavgiften går till Lions Cancerfond Väst. Läs mer här

Sept

1 sept Cykel- och vandringsfestivalen i Sjuhärad 2018

För femte året i rad arrangerar Cykla och vandra i Sjuhärad en cykel- och vandringsfestival! Festivalen är en dag för att uppmärksamma alla fina leder som finns i Sjuhärad, få ut folk  i naturen och visa på allt som finns i närheten av lederna. 

Återkommande evenemang

April - Sept, Trimm och cykelorientering i Herrljunga 

Under våren, hela sommaren och en bit in på höstkanten finns möjlighet att orientera och leta kontroller runt om i skogarna ända fram till 22 september. Läs mer här.

Torsdagskvällar i Juni, juli, augusti Grillkvällar vid Grästorpasjön

Kom och umgås, gå en promenad och upptäck de fina omgivningarna, besök Fårahyttan.
Vid regn finns det möjligheter att sitta ned inne i Fårahyttan. Vid Friluftsområdet möts och utgår flertalet leder, varför inte gå en vandringsled och avluta vandringen vid Grästorpasjön. Läs mer här.

Hittaut i Borås & Vågårda

Hittaut är ett riksomfattande friskvårdsprojekt som 2018  arrangeras i 31 orter i Sverige där Vårgårda och Borås är med. Hittaut är en mordernare version av naturpasset eller trimorientering som det kallades förr. Läs mer om Hittaut i Vårgårda och Hittaut i Borås.

STF Borås arrangerar tisdagsvandringar och onsdagsvandringar runtomkring Borås. Läs mer här.

Friluftsfrämjandet i Borås anordnar söndagsvandringar i Boråsområdet. Läs mer här.

Vandringsgruppen - Senderismo
Tänker du att du kanske skulle vilja ut och vandra oftare? Du kanske vill ut och vandra tillsammans med andra, men inte själv? Vill du göra några nya bekantskaper? Då kan vi tipsa om vandringsgruppen ”Senderismo – vandringsgruppen för dig i Ulricehamnsbygden”. Vanligtvis går de runt 10 km, fikar och har det trevligt. Välkommen att gå med!

Destination