({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början

Evenemang kring cykel- och vandring i Sjuhärad

I Sjuhärad finns det många intressanta och roliga evenemang inom vandring och cykling. Läs om aktuella evenemang i listan nedan som uppdateras löpande.

April

28 - 29 april, Linnémarschen - Borås 

Välkommen till Sveriges största vandringsevenemang! Helgen den 28-29 april 2018 välkomnar Hestra IF och IK Ymer dig till den 42:a upplagan av Linnémarschen, en fantastisk vandring i det vackra naturreservatet Rya Åsar som besöktes av Carl von Linné år 1746. Läs mer här.

Maj

3 maj Vårvandring & Textival Litteraturfestival - när det gemensamma möter det enskilda - Mollayd, Herrljunga kommun. 

Möt våren i Molla bokskog, välkomna till när Textival Litteraturfestival invigs i Mollaryd. Under projektet Skiljande tecken - platsens begär, som genomfördes hösten 2017, fördes intervjuer och samtal vilka ligger som grund för en sammanlänkad konversation som nu tar plats i bokskogen i Mollaryd. Med utgångspunkt i tematiken “när det gemensamma möter det enskilda” bjuder Textival och Molla Byalag in till konst, text och en kortare vandring kring sammanhållande faktorer, begär, platsens betydelse samt etiska, geografiska och konstnärliga skiljelinjer.  Läs mer här

10 maj Gökotta - morgonpromenad vid Årås kvarn, Ulricehamns kommun kl 06

Garanterat en härlig naturupplevelse. Tag med kaffekorg, som vi avnjuter i naturen under vandringen

12 maj Skogsbingo - Örsås, Svenljunga kommun

Välkomna på en promenad i Örsås vackra natur. Vandringen är cirka 6 km lång och nytt för i år är att vandringen är ”barnvagnsvänlig” (kulturstigen är gjord betydligt mer tillgänglig) , med frågor, bingospel och lekar/tävlingar. Avslutas med grillning och prisutdelning. Sällskapspel för utomhusbruk kommer finnas. Läs mer här.

27 maj Morsdag firande med bl.a. tipspromenad - Årås kvarn, Ulricehamns kommun

Tag chansen och bjud mor på kaffe och tårta/ bakelse i vacker herrgårdsmiljö. I Årårs Säteris "Antikt och begagnat" kommer det finnas mycket att se och köpa. Deltag i tipspromenaden eller bara gå runt och njut i de fantastiska omgivningarna.

Återkommande evenemang

STF Borås arrangerar onsdagsvandringar runtomkring Borås. Läs mer här.

Friluftsfrämjandet i Borås anordnar söndagsvandringar i Boråsområdet. Läs mer här.

Vandringsgruppen - Senderismo
Tänker du att du kanske skulle vilja ut och vandra oftare? Du kanske vill ut och vandra tillsammans med andra, men inte själv? Vill du göra några nya bekantskaper? Då kan vi tipsa om vandringsgruppen ”Senderismo – vandringsgruppen för dig i Ulricehamnsbygden”. Vanligtvis går de runt 10 km, fikar och har det trevligt. Välkommen att gå med!

Destination