Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Familjeäventyr längs Sjuhäradsrundan

Bilfria, barnvänliga cykelvägar, vacker natur och svalkande dopp. En cykelsemester längs Sjuhäradsrundan bjuder på massor av spännande upplevelser och har allt ett riktigt familjeäventyr ska innehålla.

Sjuhäradsrundan är helt bilfri under 12 av de 15 milen. De övriga tre går på lågtrafikerade landsvägar. Ni passerar gamla järnbroar och vackra stationsbyggnader, och bitvis cyklar ni till och med över grantopparna. Välj själva vilken sträcka ni vill cykla. Det finns mycket att upptäcka och se både för stora och små.

 

Dag ett: Ulricehamn – Torpa/Hofsnäs (29 km)

Börja cykeläventyret från Ulricehamn. Har ni inte med egna cyklar så kan ni hyra cyklar nere vid Bryggans Uthyrningcenter, och missa inte det vackra kallbadhuset som ligger på pelare nere vid vattnet. På andra sidan vägen ligger turistbyrån, om du vill ha några tips på vad Ulricehamn kan erbjuda familjen just den här dagen.

Cykelfärden börjar på banvallen och går mot Skottek (som tidigare var gränsområde mellan Sverige och Danmark). Här finns campingen Skotteksgården, som bland annat bjuder på barnvänlig badplats, båtuthyrning, kiosk och en restaurang med vacker utsikt över sjön.

Färden går vidare via Marbäck  till det fantastiska naturlandskapet Korpebobergs lövskogar. I Vegby finns en rolig lekplats för barnen att springa av sig på, minigolf och andra roliga barnaktiviteter.