({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Björn ritar allt

Änglagård filmkarta

  • 03 mar, 2016
  • Källa: Filmkarta Änglagård

Upptäck Ulricehamnsbygdens vackra landskap som en gång inspirerade Colin Nutley till den första filmen om Änglagård. De slingriga grusvägarna, naturen och byggnaderna figurerade senast i Änglagård - Tredje gången gillt.

Här har vi gjort det enkelt att orientera sig bland inspelningsplatserna som finns belägna i Ulricehamn med omnejd. Det lilla samhället "Yxared", som i filmerna får oss att tro är ett litet samhälle med tätt mellan husen, är i själva verket "uppbyggt" av flera byggnader och platser utspridda i ett större område.

Inspirationen kommer från Liared i Ulricehamn, där Colin själv spenderade flera somrar. Det var bland annat här han spelade in dokumentären "Där rosor aldrig dör" som blev inspirationskällan till Änglagård.

Filmkartan visar vägen till dessa platser samt hjälper dig att upptäcka andra sevärdheter längs de slingriga vägarna, inte minst den vackra naturen. (Många av husen är privatägda vilket bör respekteras).

Välkommen in i filmens värld.

Filmstaden Ulricehamn