({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Björn ritar allt

Änglagård filmkarta - roadtrip i Ulricehamn

  • 03 mar, 2016
  • Källa: Filmkarta Änglagård

Filmerna om Änglagård är inspelade i Ulricehamn, i VästSveriges hjärta. Välkomna hit för att göra en roadtrip i filmernas fotspår och upptäck Ulricehamnsbygdens vackra landskap som en gång inspirerade Colin Nutley till den första filmen om Änglagård. De slingriga grusvägarna, naturen och byggnaderna figurerade senast i Änglagård - Tredje gången gillt.

Änglagård, Ulricehamn

Här har vi gjort det enkelt att orientera sig bland inspelningsplatserna som finns belägna i Ulricehamn med omnejd, med hjälp av en filmkarta. Det lilla samhället "Yxared", som i filmerna får oss att tro att det är ett litet samhälle med tätt mellan husen, är i själva verket "uppbyggt" av flera byggnader och platser utspridda i ett större område.

Inspirationen kommer från Liared i Ulricehamn, där Colin själv spenderade flera somrar. Det var bland annat här han spelade in dokumentären "Där rosor aldrig dör" som blev inspirationskällan till Änglagård.

Filmkartan visar vägen till dessa platser samt hjälper dig att upptäcka andra sevärdheter längs de slingriga vägarna, inte minst den vackra naturen.
Tänk på att många av husen är privatägda vilket bör respekteras. Detta gäller bland annat den gula vackra träbyggnad som i filmerna är själva Änglagård.

Välkommen in i filmens värld. Här laddar du ner filmkartan.

Fotograf: SweetWater

Filmstaden Ulricehamn

Ulricehamn har allt sedan den första Änglagårdsfilmen varit en stor del i Colin Nutelys och Helena Bergströms filmskapande och de återkommer ofta hit. Du kanske har sett Bröllop, Begravning & Dop? Eller dramaserien Saknad? Både dessa produktioner samt filmerna Vilken jävla cirkus och Dancing Queens är till största delarna inspelade här i Ulricehamn. Du kan läsa mer om Nutleys 30-åriga Änglagårdsromans.

 

Mer om Ulricehamn, även kallad Änglagårdsbygden

Guidade turer

Ulricehamns guideförening har all kunskap om filmvärldens inspelningsplatser. Kontakta gärna dom om ni önskar en guidning i Änglagårdsbygden.
Ni fixar bussen - de fixar resten!

 

Upplev Änglagårsbygden på cykel

Mitt ute i de vackra Ulricehamnslandskapet går Änglaleden, en 37 kilometer lång cykelled. Här får du uppleva det vackra Änglagårdslandskapet i din egen takt. Utmed leden finns både boenden, cykeluthyrning, sjöar att bada i, vandringleder, glassfabrik med kafé samt spa

Filmstaden Ulricehamn