({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Man sitter framför skärmar

Fotograf: Jan Tove

Saknad

Saknad är Colin Nutleys första svenska Tv-serie på 20 år. Den nervkittlande kriminalserien spelades in här i Ulricehamn. Tidigare har Nutley spelat in samtliga Änglagårdsfilmer i bygden. Saknad, Bröllop, Begravning & Dop och fler serier på gång, stoltserar vi med vår Filmstad Ulricehamn. Nedanför listar vi inspelningsplatser från Saknad.

 

Saknad

Tv-serien Saknad är ett kriminaldrama där en utmärglad flicka hittas mördad. Poliskommissarien Maja Silver (Helena Bergström) har flyttat ner från Stockholm i hopp om att komma närmare dottern Rebecka (Molly Nutley). Istället blir hon indragen i den kristna stadens jakt efter mördaren. När ytterligare ett barn försvinner sprids skräcken på den lilla orten.

Kriminalserien ”Saknad” hade premiär på C More i början av 2017. Den 18 oktober 2017 har den premiär på TV4. I övriga roller syns bland andra Samuel Fröler, Julia Dufvenius, Johan Widerberg och Vanna Rosenberg. 

Fotograf: Jan Tove

Med ”Saknad” vill jag undersöka hur ett våldsdåd påverkar ett litet samhälle och dess invånare, säger Colin Nutley.

Se trailern HÄR.

Jakt efter rätt plats

Per Isaksson från Blidsberg arbetar som "location scout" - platsletare åt film- och tvproduktioner. Han har sedan Änglagård 3 spelades in fått flertal uppdrag av Colin Nutley. I artikeln "Per hittar platsen" i UT (26 februari 2016) säger han:

- Colin ger ofta fria tyglar och ber mig tänka mer fritt än att bara hålla sig till manus. Men, jag börjar alltid med att läsa för att få mig en bild och sedan får jag en lista med platser som behövs. Jag åker på upptäcktsfärd – det är som att vara sakletare och jag måste få många detaljer att stämma. Jag kan leta och leta efter ett rött hus med vita knutar, tinnar och torn, vid vatten eller berg, grusgång och garage och när jag väl hittar det är det verkligen en seger

Inspelningsplatser

Beckys Café. Här viskas det om många skvallerhistorier. I verkligheten är det det italienskt inspirerade kafét Bar Prego som höll hus här mitt i centrum på Storgatan 14. Numera stängt. 

Gråhårig man står med yngre personer bakom en bardisk

 

Bogesunds Polisstation. Är i själva verket Ulricehamns Kommuns stadshus och ligger på Bogesundsgatan 22.

Camilla Modins hus. Maffigt svartmålat hus på Stenbocksgatan 17. Privatägt.

Klippan. Här hittas den utmärglade kroppen. Flera dramatiska scener från denna plats på Gamla marbäcksvägen.

Hertz hus. Stationsvägen 4 i Blidsberg. Privatägt.

Ola Björnelids stuga. Vacker stuga med sjöutsikt. Björnelid är polis och har tidigare varit ihop med Maja Silver. Stugan ligger i naturreservatet Kråkebo med vägnummer 454. Privatägt.

Skallgång. I skogarna söker teamet i hopp om ett svar. Närmsta adress för skogen är Marbäcks stensered 110.

Berglunds villa. Den mystiska Dan Berglund och hans fru äger stans begravningsbyrå. Romantiskt, gult hus som ligger på Gullbergsgatan 4. Privatägt.

Skogen. Här håller Martin den saknade Emelie gömd. Den närmsta adressen är Antesbo 102.

Westers villa. Den mjuka men oerfarna polisen Erik Wester har sin bostad här på Stationsgatan 4 i blidsberg. Privatägt.

Begravningsbyrån. I verkligheten ligger här butiken Ängla Citrin på Storgatan 4. Många höjda ögonbryn av förbipasserande då det under inspelningarna stod "Berglunds Begravning". Tidigare hette Ulricehamns stad just Bogesund.

Övriga. Flera scener spelades in utanför Stockholm.

Mer från Filmstaden