({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: ©Jan Töve, Sweetwater Production AB

Vilken Jävla Cirkus

Colin Nutley och Helena Bergström kallar Ulricehamn för sin filmstad. En plats där de i lugn och ro kan skapa film. Här finns allt på nära håll och det är lätt att knyta kontakter och få hjälp eftersom ”alla känner alla” på en mindre ort. Här känner de en nyfikenhet som inte är påträngande och folket i bygden är stolta och glada att de väljer Ulricehamn som inspelningsplats. Här har man spelat in alla tre Änglagårdsfilmerna där livet på den svenska landsbygden skildras, Saknad där och ond bråd död blir verklighet för invånarna i en mindre småstad och nu Helena Bergströms senaste produktion Vilken jävla Cirkus, en varm, underhållande sorgeresa som berör.

Efter ”En underbar jävla jul” kommer ”Vilken jävla cirkus”. Inga större likheter mellan filmerna i övrigt - men regissören Helena Bergström hoppas på en del igenkänning även här. Det var i januari - mars 2017 som filmteamet var i Ulricehamn och spelade in många av scenerna. Vid Ulricehamns Motorklubb byggde de upp ett gigantiskt cirkustält där kärnan i filmen finns.

- Med ”Vilken jävla cirkus” vill jag bjuda på en hisnande kärlekshistoria som berör, griper tag och underhåller biopubliken. Filmen ska skildra kontraster mellan det strama, strukturerade livet och ett liv i smått kaos men med ett överflöd av vänskap och kärlek. Att våga släppa taget för att så småningom vinna allt, det summerar hopp och kärlek för mig, säger Helena Bergström i ett pressmeddelande.

I rollerna återfinns bland andra Molly Nutley, Gustav Lindh, Evin Ahmad, Aliette Opheim, Johan Widerberg, Tomas von Brömssen och Vanna Rosenberg.

Fotograf: ©Jan Töve, Sweetwater Production AB

Varför en cirkusmiljö?

- Jag har alltid varit fascinerad av cirkus. Så till milda grad att när mina barn var små sa de: ”Mamma, måste vi gå på cirkus igen?” Jag gillar blandningen: det kan vara magiskt, sedan jätte-tacky, och sedan helt fantastiskt.- Det jag inte har tyckt om är när det kommer en massa djur, kameler som springer omkring… Därför samarbetar vi med Cirkus Brazil Jack. De slutade med vilda djur på 90-talet och det har varit väldigt viktigt för mig. Vi har hästar, hundar och två grisar. That’s it säger Helena Bergström.

 

För ett år sedan förlorade Hugo sin första stora kärlek. Plötsligt händer något oförutsägbart, han bokstavligen ramlar in i en cirkus på dekis – och när magin rör vid verkligheten, kan vad som helst hända!

Hugo har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes. Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall. En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen.

I huvudrollen som Hugo syns Gustav Lindh, som många känner igen från ”Cirkeln”.

- Jag spelar Hugo, som har förlorat sitt livs stora kärlek. Han är fast i en sorgeprocess. Han kastas plötsligt in i en cirkusvärld med alla färgstarka karaktärer. Han är högpresterande och driven, men benen blir undanslagna i förlusten. Filmen handlar om hans väg tillbaka. Att omfamna livet igen efter att ha varit nere.

Det låter tungt?

- Ja, men det är en väldigt feelgood-film också.

 Vem hoppas du ska se filmen?

- Jag tror att det är en film för alla. Jag tror den är skitviktig för unga att se, därför att den handlar om prestations-samhället. Den belyser det på ett ballt och nytt sätt. Men det är en film om sorg, om livet och hela baletten. Jag tror att alla från sju till 97 år kan gå och se den.

”Vilken jävla cirkus” hade världspremiär i Ulricehamn den 12 oktober 2017 och i övriga Sverige har den biopremiär  den 20 oktober.


Svensk titel: Vilken jävla cirkus
Regi: Helena Bergström
Producent: Colin Nutley, Mikael Bergkvist
Manus: Helena Bergström
Medverkande: Gustav Lindh, Molly Nutley, Tomas von Brömssen, Evin Ahmad
Filmtyp: Långfilm
Produktionsland: Sverige
Produktionsbolag: Sweetwater Production AB

Källa: Moviezine