({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Mats Lind

  • Fotograf: Mats Lind

  • Fotograf: Mats Lind

Hög fart och snabba beslut. I skogen utsätts du hela tiden för nya utmaningar.

Klarar du den branta backen? Orkar du ta dig till toppen eller måste du kliva av? Ska du svänga till höger, vänster eller ska du köra rakt fram? Hur djup är vattenpölen? Ska du köra rakt igenom eller måste du svänga av? Med rätt teknik blir åkturen en njutning.

Intresset för cykel ökar kraftigt

I Ulricehamn har cykelklubben regelbunden träning för barn och ungdomar och får fler och fler medlemmar. Fartfyllt, kul och skonsammare än löpning. Det är en förklaring till varför cykel som sport kommer så starkt just nu.

– Det har blivit en populär motionsform och om man jämför så kommer man också längre på cykel och det krävs egentligen inga förkunskaper, säger Patrik Leiderth som är tränare i klubben och sitter med i styrelsen.

Han och hans fru med barn flyttade till Ulricehamn från Göteborg och är båda engagerade i träningen.

– De senaste tre åren har det varit en kraftig ökning av medlemmar i klubben och när vi har träning med barn och unga kommer väldigt många när vi ger oss ut i skogen och kör.

Lassalyckan finns utmärkta slingor i första hand avsedda för MTB. Det ska dessutom bli ett nätverk av cykelleder som kan användas av alla, klubben och motionärer. Här hittar du lederna!

– Det är viktigt också att veta att man inte behöver förkunskaper för att gå med i klubben, vi tränar barn från sex år och uppåt.