Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Jubileumsåret

Ett år med guldkant

År 2019 fyller Vänersborg 375 år och det vill vi fira genom att sätta guldkant på en del av det som händer under året. Det är hela kommunens stad och vi vill förstås fira tillsammans; kommun, kommunala bolag, föreningsliv, näringsliv och invånare i alla åldrar och delar av kommunen. Vi hoppas att många vill vara med och bidra till ett härligt jubileumsår!

Temat för året är tillsammans!

Ung eller gammal, nyinflyttad eller rotad sedan länge, stadsbo eller från landet, tillsammans firar vi och sätter guldkant på året. Låt oss göra det till ett jubileum att minnas – tillsammans! Tillsammans – byggde vi staden och tillsammans fortsätter vi också att utveckla den till en ännu bättre plats att bo och verka i. 
Tillsammans – ung eller gammal, det ska finnas något för alla under jubileumsåret.
Tillsammans – du som bor i centrum eller du som bor på landsbygden, alla är lika välkomna att bidra och fira!
Tillsammans – alla ska ha möjlighet att delta oavsett om du har bott här i generationer, nyss har flyttat hit eller har en funktionsnedsättning.

Jubileumsårets höjdpunkter

Under jubileumsåret kommer evenemangen att vara tre ”huvudakter” och dessutom en hel del mellanakter med stora och små evenemang. Jubileumsåret tjuvstartar redan under klappdagarna. Den 1 december 2018 kommer jubileumsårets logotyp och jubileumsboken att visas för första gången.

• Bandy-VM och födelsedagskalas (22/1-3/2)
Aqua Blå (5-9/6) och nationaldagen
• Kulturveckor (21/10-3/11) och oktobermarknad

Under första akten kommer en bildutställning att finnas på idrottshuset. Där kommer riktigt fina bilder från jubileumsboken att visas samt historiska bilder som Vänersborgs museums chef Peter Johansson har valt ut. Hela evenemangsprogrammet hittar du här.

Jubileumsbok och souvenir

Visit Trollhättan/Vänersborg har tagit fram en jubileumsbok med vackra bilder på det goda livet här. Fotografer är bland annat Jerry Lövberg, Olle Gustafsson, Jan-Olof Karlbom, Patrik Karlsson, Hans Kongbäck, Kent Eng samt Ateljé Clas. Visit har även tagit fram en jubileumssouvenir som föreställer det gamla vattentornet. Den har keramikern Daniela Thulin skapat.
Vill ni vara med och förgylla jubileumsåret? Kontakta oss!