({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

Kommuntält på Jordgubbens dag

Vara kommun finns självklart representerade under Jordgubbens dag.

Det övergripande te­mat för kommuntältet är Vara Hållbar, vi ger tips och trix om hur du kan leva mer hållbart och visar upp goda exempel från våra verk­samheter. Kostenheten bjuder på bröd bakat på matsvinn, tekniska förvaltningen tipsar om hur du kan spara vatten i sommar och vår HR-avdelning har med sig VR-glasögon som du kan prova på olika yrken med. 

Vi passar även på att fira Vara 125 år med en utställning bestående av bilder och kartor från Vara genom åren. En av kommunens arkiva­rier finns på plats för att svara på frågor. Vi ses!

Vara 125 år som köping

Året är 1894 den 1 januari, med sina nästan 500 invånare blir Vara utsedd till köping.
Denna händelse är en viktig milstolpe i Varas historia och under hela 2019 kommer vi därför att uppmärksamma jubileet på olika sätt.
Järnvägen mellan Herrljunga och Uddevalla hade kommit till 27 år tidigare, 1867, och tillsammans med läget mitt i den västgötska myllan lade detta grunden för Varas mycket positiva utveckling. När begreppet köping avskaffades i samband med kommunreformen 1971 övergick Vara köping till att bli Vara kommun.

Se hela tidslinjen >> vara125år.pdf

Läs mer om Vara 125år >> Vara 125 folder.pdf