({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Roger Borgelid

Fem mysiga hösttips på Varaslätten

Njut av hösten på Varaslätten genom att ta en extra lång fika, andas krispig höstluft i skogen eller slappna av i en bubbelpool. Vill du hellre shoppa och uppleva kultur har du också hamnat på rätt plats. Välkommen, sköna höst!

1. Ta dig ut på en färgstark skogstur i Ryda

Ut och njut av den härliga höstluften! På Almesåsens fritidsområde i Ryda, utanför Helås, hittar du både ett utegym och härliga motionsspår i varierande längd och svårighetsgrad. I närområdet ligger även omtyckta Helås lekplats. Ryda är ett perfekt utflyktsmål för såväl strövande barnfamiljer som för den mer aktiva och träningsintresserade.

2. Boka en känslostormande upplevelse på Vara Konserthus

Upplev symfonier som ger gåshud, jazz som skapar pirr i magen, stand-up som orsakar gapskratt och teater som ger en tår i ögonvrån. Under hösten anordnar Vara Konserthus intima konserter och föreställningar för upp till 50 personer, och nya föreställningar släpps kontinuerligt. Se aktuella biljettläpp och boka på varakonserthus.se.

3. Smit undan regn och rusk på Vara Badhus

När vädret sviker gör du ibland bäst i att stanna inomhus. På Vara Badhus kan du både njuta av äventyr och relax. Här finns ett utbud för alla sinnen, med motionsbassäng, äventyrsbad, bubbelbad, barnpooler och bastu. Du kan träna i gymmet, köpa något gott i serveringen eller slappa i loungen. På med badkläderna!

4. Njut av en rykande kopp och nygräddade godsaker på Conditori Nordpolen

På Conditori Nordpolen kan du njuta av en god kopp kaffe, en smarrig gräddbakelse, en nygräddad bulle och mycket, mycket mer. Visste du förresten att år 2016 utsågs Nordpolen till årets konditori i Sverige? Ett besök hit är nästan ett måste när man är på besök i Vara, oavsett årstid. Men hösten är väl ändå mysfikans bästa tid?

5. Småstadshopping under Vara Weekend

I Vara kan du strosa i butiker med handplockat sortiment. Missa inte att spana in grönskande växter och lokal krukdesign hos Green Flowers & Pots eller chansen att investera i hållbara garderobsfavoriter hos Keep Company. Bland mycket annat såklart.

Under Vara weekend bjuder alla butiker på det där lilla extra med fina erbjudanden och förlängda öppettider. Under hösten finns två tillfällen att fynda höstens alla nödvändigheter. Den 22-24 oktober är det fokus på trend och mode och den 26-29 november välkomnas julen till Vara Småstad. Handla lokalt - självklart och bekvämt.

Läs mer om allt som finns att se och göra på Varaslätten!